Haytap‘tan Bitlis Belediyesi‘ne Ödül

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) hayvan hakları ve çevreyi korumada yılın belediyesi olarak seçtiği Bitlis Belediyesi‘ni ödüllendirdi.

Haytap‘tan Bitlis Belediyesi‘ne Ödül
Yapılan hayvan bakımevinden dolayı HAYTAP, yılın belediyesi ödülünü Bitlis Belediyesi‘ne verdi. Federasyon Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada, Doğunun kültür şehri Bitlis‘in, hayvan haklarına duyarlı bir belediye başkanına sahip olduğu için çok sevinçli olduklarını belirterek "Belediyenin yapmış olduğu hayvan bakımevinden dolayı kendisine yılın belediyesi ödülü vermekten onur duyarız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise HAYTAP üyelerini Bitlis‘te ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek "Bitlis Yılın belediyesi ödülünü çok güzel bir duygu. Bitlis medeniyetlerin şehri, 7 bin yıllık kültürün şehri. Kültürümüz arasında tüm canlılara saygı duymak gerekiyor. Dinimizde, örfümüzde, adetimizde bunu gerektiriyor. Bir Damla Yaşam Derneği üyelerinin bize sundukları önerileri dikkate alarak belediyemizin imkanları doğrultusunda hayvan bakım evini hizmete açtık. Belediye olarak bölgemizde örnek bir çalışma yaptık. Bize bu ödülü layık görenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmanın ardından HAYTAP ödül levhasının örtüsü, Ak Parti Milletvekili Vahit Kiler ve Belediye Başkanı Fehmi alaydın tarafından açıldı.

Kaynak: İHA