Gökçek'ten Demirel'e çağrı var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “Süleyman Demirel otursun oturduğu yerde bu işlerin içine girmesin. Girerse içinden çıkamayacağı başka işler gelir.” dedi.

Gökçek'ten Demirel'e çağrı var
TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. MHP’de yaşanan kaset skandalından Kemal Kılıçdaroğlu’na, Süleyman Demirel’den Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a varana kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Gökçek’in sözleri yine çok konuşulacak.

-BU İŞLERE GİRMESİN-
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in CHP üzerinde ki etkin rolü hakkında ki sorulara cevap veren Başkan Gökçek “Süleyman Demirel otursun oturduğu yerde. Bu işlere girmesin. Girerse içinden çıkamayacağı başka işlere girer. Bende söylemesi” dedi.

-DEMİREL SAĞCI DEĞİL,SOLCU-

Süleyman Demirel’in kamuoyunda sağın temsilcisi olarak lanse edilmesine karşın, aslında durumun öyle olmadığını kaydeden Gökçek “Demirel şimdi sol ile işbirliği içerisinde. Ben Süleyman Demirel’in sağcı olduğunu kabul etmiyorum. Süleyman Demirel’in Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay’da atadığı isimlerin içinden bana bir tane sağcı isim söyleyebilir misiniz?” diye konuştu.

-BÖYLE SİYASET YAPILMAZ-
MHP’de yaşanan kaset skandalına da değinen Başkan Gökçek “Siyaset yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Önemli olan bu işlerin arkasında ki gücü bulmak. Kolay olan yol ise şu anda muhalefetin yaptığı gibi bu işlerden iktidarı suçlamak. Böyle siyaset yapılmaz.” diyerek muhalefetin bu işi iktidara yıkmak istediğini söyledi.

-MHP BARAJI AŞAR-

Kasete konu olan görüntülerin kabul edilemez olduğunu kaydeden Gökçek “Yapılan işler tasvip edilemez. Ama bu iş MHP’yi yok edişle götürmez. MHP normalde barajı aşamayacaktı, ama bu son olaydan sonra barajı aşacak, ama mevcut yöneticilerde yerinde oturamayacak. Bu MHP’ye dışarıdan yapılan bir operasyon ama MHP ‘nin içinde birileri ile bu işin bağlantısı var.” dedi.

-BAHÇELİ’Yİ TASFİYE PLANI-
Bu işi MHP’nin içinde kimin yaptığını tahmin ettiğini anlatan Gökçek “Ben kim olduğunu tahmin ediyorum ama söyleyemeyeceğim. MHP kendi içinde o kişiyi bulur zaten. Bu iş Devlet Bahçeli ve ekibini seçimden sonra tavsiye etmek için yapılan bir iş.” şeklinde konuştu.

-KENDİ SÖZÜNÜ İNKAR EDİYOR-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Kendi sözünü ertesi gün inkar eden kişi” olarak tabir eden Başkan Gökçek “Kılıçdaroğlu bugüne kadar hangi sözünün arkasında durdu. İnsanları aldatıyor, insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar.” dedi.

-KILIÇDAROĞLU DOSTLARINI UNUTMUYOR-

Kemal Kılıçdarıoğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde ki usulsüzlükleri de anlatan Başkan Gökçek “SSK Kartal Hastanesi 12.7 milyara ihale edilmiş. Kaça bitmiş? Tam 1.9 trilyona, yani tam 150 katına bitirilmiş. İlk keşif 1992 yapılmış, son keşif ise 1998 yılında yapılmış. Göztepe SSK Hastanesi genel onarımı 24 milyara ihale edilmiş. Kaça bitmiş:? Tam 125 katına 3 trilyona bitmiş. Peki ihaleyi alan kim? İstanbul eski il başkanı. İhaleyi alan İstanbul eski il başkanı şimdi de Elazığ’da Kılıçdaroğlu’nun birinci sıra adayı. Kemal Kılılçdaroğlu eski dostlarını unutmuyor. Gandi dürüstlüğün sembolü nerde Gandi? Bu Gandi değil ki. Bu Gandicilik değil.” dedi.

-YÜREĞİN VARSA KARŞIMA ÇIK-

Canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu’na “Hodri Meydan” diyen Başkan Gökçek “Yiğitsen çık gel benim karşıma. Yüreğin Y’si varsa hadi karşılaşalım. Zamanında sen benden istedin ben geldim. Hadi şimdi yüreğin yetiyorsa sen çık gel benim karşıma.” dedi.

-KILIÇDAROĞLU SÜLALENİN GÖZBEBEĞİ-

Başkan Gökçek Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü zamanında çocukları ve torunlarının erken emeklilik kıyağından faydalanması için 1 aylık sigorta yaptırdığını söylerken, akrabalarını da işe aldırdığını öne sürdü.

-BU OLAY ÇOK BÜYÜYECEK-

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la ilgili sorulan sorulara ise Başkan Gökçek şöyle yanıt verdi;
“Aziz beyle konuşmuyorum. Konuşmayı da düşünmüyorum.Bu olaya da girmek istemiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla bu olay çok büyüyecek. Fenerbahçe taraftarlarını bir şekilde bize karşı kışkırtıyorlar. Dün gece öğrendiğim şeyler beni şoka soktu. Bu konuda açıklama yapmam çünkü her açıklamamız yanlış anlaşılıyor.”

BEYAZ GAZETE