Garaj'da yeni festival

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran(10+), garajistanbul çatısı altında yeni bir festival daha başlatıyor.

Garaj'da yeni festival
Her yıl '1 Mayıs' günü başlayıp '27 Mayıs' günü bitmesi planlanan Uluslararası POLiTiK OYUNLAR FESTiVALi, dünyanın dört bir yanından davet ettiği kişilerle, işlerle sahne alıyor. Festival farklı disiplinler, farklı anlatım yolları, farklı bakış açıları, farklı birikimlerle biraraya gelebilmenin zeminini oluşturabilmeyi amaçlıyor. Toplumsal belleğimizde yer etmiş tarihlere im koyarak güncel politika ile ilişki kuran işler, POLiTiK OYUNLAR FESTİVALİ'nde buluşuyor.

2011 yılında, seçime giderken ivmesini öncelikle bu topraklar üzerinde üretilmiş işlerden alan POLiTiK OYUNLAR FESTİVALİ, politik olan ile apolitik arasındaki ilişkiyi, ilişki-sizliği merkeze alıyor.

19 Mayıs 2011 - 20 Mays 2011

Ballhaus Naunynstrasse – Don't Move

Koreograf ve dansçı Modjgan Hashemian ve dramaturg Susanne Vincenz'ın katılımı ile, Don't Move dans performansı Politik Oyunlar Festivali kapsamında 19-20 Mayıs tarihlerinde garajistanbul'da sahne alacak.

İran'lı koreograf Modjgan Hashemian, "Don't Move" performansı ile bedenlerin toplumsal norm ve sınırlamalardan nasıl etkilendiğini keşfetmek amacı ile Tahran ve Berlin arasında bir bağlantı oluşturuyor. Bu noktada dans, bu arayış ve keşif esnasında her iki tarafın da ortak çıkış noktasını oluşturuyor. Onları dans etmeye sürükleyen, bedenin siyasal ve sosyal işleri özgürleştiren etkileyici potansiyelini sorguluyorlar.

Dans Tiyatrosu

Saat: 20.30

Bilet Ücreti: Tam: 25TL Öğrenci: 15TL

21 Mayıs 2011

…pabucu yarım çık dışarıya oynayalım

…pabucu yarım çık dışarıya oynayalım, sizi eylemeye ve sokağa davet eden bir ses, onu duymaya devam etmenizi öneren 15 dakikalık bir çağrı.

Fikir-Konsept: Gökçen Tongut
Performans: Dizem Kaftan
Video: Phrât Shaka
Dekor uygulama: Ahmet Aküzüm, Ahmet Saldırıcı, Ceyda Emel Nas, Irmak Bahçeci, Melih Burak Yıldız, Yekta Ataç, Tamer Temel

Performans

Saat: 15.00/15.30/16.00/16.30

Bilet Ücreti: 10 TL

Almanya - Şermin Langhoff – Orada neler Oluyor

Saat: 19.00
Ücretsiz

Hüseyin Karabey – Boran

"Her Cumartesi öğle saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde oturarak Türkiye'nin acı gerçeklerinden kayıpları gündeme getiren kayıp yakınları kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanmasını ve kaybedenlerden hesap sorulmasını sağlamak istiyorlardı. Aileler, hesap soranlar ve karşı çıkanlar olarak sık sık polis copuyla karşılaştılar. Toplum onlara Cumartesi Anneleri adını verdi." Hüseyin Karabey Boran'da üç gencin öyküsünü ve annelerin oğullarından haber almak için giriştikleri mücadeleyi anlatıyor.

Film Gösterimi

Saat: 21.30

Ücretsiz

Bandista – Benim Annem Cumartesi

bANDiSTA 2006 yılında İstanbul'da bir araya gelmiş bir müzik kolektifidir. Bandista müziğinin kökleri Anadolu'nun kültürel çeşitliliğine de dayanmakla birlikte, grubun çıkarttığı sesler Django'dan Reggae'ye, Bratsch'tan Ska, Dub ve Afro-Beat'e uzunan bir enternasyonal yaklaşımı açıklıkla ortaya koyar. Bandista sınırlardan ve sömürüden kurtarılmış özgür bir dünyaya ulaşmak adına ses, metin ya da görsel olarak mümkün tüm medyaları söküp yeniden takmaya dayanan bir müzikal eylemi benimser. Her Bandista performansı öfke ve coşkuyla harmanlanmış durumcu bir deneydir.

Konser

Saat: 23.00

Bilet Ücretleri: 10 TL