Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma

Eskişehir Büyükşehir Belediya Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma
Büyükerşen yazılı yaptığı açıklamada, "19 Mayıs 1919 sadece bizim tarihimizin değil, insanlık tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Bundan tam 92 yıl önce, emperyalizmin dünya için öngördüğü düzene milletçe başkaldırdık. 19 Mayıs’ta Ulu Önderin Samsun’da yaktığı ateş, kısa süre içinde dalga dalga yayılarak bütün bir milleti ayağa kaldırdı. İzleyen yıllarda milletçe verdiğimiz mücadele ve elde ettiğimiz başarı, kısa süre içinde birçok mazlum millete örnek oldu" dedi.

Büyükerşen açıklamasında şunları söyledi; "19 Mayıs 1919’ta bütün imkânsızlıklara rağmen başlatılan haysiyet mücadelesi, bir milletin kendi kaderine sahip çıkma kararlılığı sergilediği ve bir hedef için birleştiği zaman nelere kadir olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Umarım bu 19 Mayıs, unuttuğumuz bu gerçeği milletçe hatırlamamıza vesile olur. Atatürk 19 Mayıs’ı, Türkiye’nin ve çağdaş cumhuriyetin geleceğinin genç nesillerde olduğu inancıyla gençliğe emanet etmiştir.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, her 19 Mayısta Atatürk’ün emanetlerine daima sahip çıkarak, Laik Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini koruyup kollayarak kutlamalıyız. 19 Mayıs bütün milletimize, gençliğe ve her zaman genç kalacak olan Cumhuriyetimize kutlu olsun.”

Kaynak: İHA