Erdoğan Hangi Korgeneral‘i Kastetti?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Bir ülkenin Başbakanı, soruyorum sizlere anma törenine gider de bir Korgeneral orada ayağa kalmaz mı? Kalkması gerekir, kalkmadığı anda da bedelini öder.

Erdoğan, Ankara Ticaret Odasının ‘‘Rekortmenler Plaket Töreni‘‘ninde yaptığı konuşmada, önüne Türkiye haritasını alıp, 8,5 yıl öncesi ile şu andaki bölünmüş yol ve havaalanları sayısını karşılaştırdığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti‘nde 79 yılda yapılmayan bölünmüş yolu yaptıklarını, 6 hava yolu şirketiyle 46 havaalanına vatandaşların taşındığını anlatan Erdoğan, ‘‘Hakkari Yüksekova‘da havaalanı inşa ediyoruz, vatandaşı tehdit ediyorlar. Şırnak Cizre‘de havaalanı yapıyoruz, bunun önünü kesmeye çalışıyorlar, temel atma törenine vatandaşı göndermiyorlar. Ama yılmıyoruz, buna devam etmek durumundayız‘‘ diye konuştu.

-‘‘PARANIN AYARI‘‘-

Yaklaşık bin yıl öncesinden, devlet adamlarına verilmiş bu öğütlerin bugün de geçerliliğini aynen koruduğunu vurgulayan Erdoğan, ‘‘Bunlar, özellikle de sağlıklı bir ekonominin işleyişini temin edecek öğütler‘‘ değerlendirmesinde bulundu. 

‘‘Paranın ayarını bulmak için‘‘ Türk parasından 6 sıfır attıklarını hatırlatan Erdoğan, ‘‘Paranın ayarını bozdular. Akşam yattılar bir sıfır, sabah kalktılar bir sıfır. Ayarsız bir Türk Lirası olur mu? O hale getirdiler. Hamd olsun bunun ayarını da biz yaptık‘‘ diye konuştu. 

Yusuf Has Hacib‘in, ‘‘Adalet, haydutlarla mücadele, yolların açık tutulması..‘‘ ifadelerine dikkati çeken Erdoğan, ‘‘İşte onun için, çetelerle mafyayla mücadele çok önemli. Onun için, yolların açık tutulması son derece önemli, hukuk son derece önemli‘‘ diye konuştu.

-‘‘EŞİME, ÇOCUKLARIMA İFTİRA ATIYOR‘‘-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, önceki gün TOBB‘da yaptığı konuşmada, ‘‘İş adamlarının, iş dünyasının özgürce görüşlerini dile getiremediğini‘‘ söylediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: 

‘‘Bazı medya kuruluşları, bazı yazarlar da büyük bir coşkuyla, her zaman yaptıkları gibi körü körüne, taassupla bu sözleri destekliyor, ne kadar doğru olduğunu söylüyor. Bakın bu çok ağır bir ithamdır, ağır bir iftiradır.

Ben, anamuhalefet partisinin yeni genel başkanının bu kadar yalan söylememesi, bu kadar tutarsız konuşmaması, bu kadar ucuz olmaması gerektiğine inanıyorum. İnsanları karalamak, insanlara iftira atmak bu kadar ucuz olmamalı. Açık söylüyorum; bana iftira atıyor, hadi ben alıştım. Eşime çocuklarıma iftira atıyor. Eşimle hiç ilgisi, alakası olmayan, şu hastaneler eşime aitmiş... Olmayan şeyler. Bir yerde bir hastanenin açılışına gidiyorsanız yandık. Ya bana ya eşime ait. Böyle bir Türkiye olur mu? Diyeceğim ki bundan sonra ‘beni özel açılışlarına davet etmeyin, aksi takdirde görünmeyen patron ben veya eşim olacak.‘ Böyle bir anlayış olur mu?‘‘

-‘‘SİYASETİ BU KADAR UCUZLATANLARDAN OLMADIK‘‘- 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu‘nun, ‘‘büyük kızının düğün davetiyesini devletin özel uçağıyla Ürdün Kralına gönderdi‘‘ iddiasına da değinerek, ‘‘Olmayan bir şey. Her türlü ağır sözü söylemek zorunda kalıyorum. İspat et, açıkla. Bir düğün davetiyesi niçin devletin özel uçağıyla gönderilsin? Buna gerek var mı? Hangi dönemde yaşıyoruz. Hiç kimseyi bulamazsanız kargo uçağıyla, hiç kimseyi bulamazsanız bir özel temsilciyle gönderirsiniz. Siyaset bu kadar ucuzladı mı? Biz bu ülkede siyaseti bu kadar ucuzlatanlardan olmadık‘‘ açıklamasında bulundu. 

İş adamlarına, ‘‘içinizden geçenleri söyleyemiyorsunuz...‘‘ demenin, iş adamlarına ‘‘iftira, hakaret‘‘ anlamı taşıdığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

‘‘Bu, iş adamını korkaklıkla, dürüst olmamakla suçlamak değil midir? Her gün sistematik şekilde bize hakaret eden gazeteler var. Sistematik şekilde bize hakaret eden yazarlar var. Kendisi, miting meydanlarında hiç bir ilke tanımadan yalan söyleyebiliyor. Bu ülkenin Başbakanı‘na en ağır küfürleri edenleri partisinden aday yapabiliyor. 

Bir başkası da bakıyorsunuz, bir ülkenin Başbakanı, soruyorum sizlere anma törenine gider de bir Korgeneral orada ayağa kalmaz mı? Kalkması gerekir, kalkmadığı anda da bedelini öder. O ayrı mesele. Zaten bedelini de ödedi. Çanakkale‘de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Ondan sonra da gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakıyorsunuz gideceği yeri o da buldu. Çünkü, bu ülkenin değerleriyle oynayanlar var. Altını çizerek söylüyorum; sendikalar, odalar, borsalar, her türlü eleştiriyi serbestçe, özgürce dile getiriyor. Bizim söylediğimiz eleştiri olsun hakaret olmasın. Tekrar ediyorum değerli arkadaşlarım, iftira bu kadar ucuz olamamalı, olamaz.‘‘

-YENİ ANAYASA-

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından, yeni bir Anayasa için çalışmalara başlayacaklarını bildirerek, Türkiye‘de demokrasi ve özgürlükleri ileri ve evrensel standartlara ulaştıracak, aynı zamanda ekonominin önünü daha da açacak bir Anayasa yapacaklarını söyledi. 

Kaynak: AA