Düzce‘de Sulama Sezonu Başladı

Düzce Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak, Çiftçilere beyannamelerinizi ay sonuna kadar yapın çağrısında bulundu.

Düzce‘de Sulama Sezonu Başladı
Necmettin Kavak, 16 Mayıs itibari ile sezonu açtıklarını ve kanallara su verdiklerini belirterek “Sulama sezonumuz başladı. Çiftçilerimizin Mayıs ayı sonuna kadar beyannamelerini doldurmaları gerekiyor. 100 bin dönüm tarım alanı var. Bu alanın 25 bin dönümünü sulama yapabiliyoruz. Düzce bu yıl tabi mevsim normallerine göre yağmuru fazla almakta. Suyu az kullanıyoruz” dedi.

Sulama alanı ile ilgili bilgiler veren Necmettin Kavak, “Düzce genelinde kanalet ağı 800 kilometre, drenajlarla birlikte bin 500‘e çıkıyor. Regülatör Çiftlik köyünden başlayarak sağ ana kanal Dokuzdeğirmen köyüne kadar uzanmakta. Sol kanalda Ballıca köyünden Uğur köyüne kadar olan bu alanda devam etmekte. Kanallarımız bugün itibari ile yüzde 80 çalışmakta” diye konuştu.

“Kanallar çiftçinin damarıdır” diyen Kavak “Tarım alanında kanallarımızı çocuk kollar gibi kollamalıyız. Vatandaşlarımız kanal ve kanaletleri hor kullanıyorlar. Bakımını yapmıyorlar bu da gelecek yıllarda çiftçimize zorluklar çıkartacak” serzenişinde bulundu.

Kaynak: İHA