Dsp Lideri Türker Nevşehir‘de

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partilerinin seçime girmesini engellemek isteyenlerin olduğunu iddia ederek, "Türkiye‘de iki parti istiyorlar. Birisi şimdiki AK Parti devam edecek, ikinci parti de ‘light AK Parti‘ olacak" dedi.

Dsp Lideri Türker Nevşehir‘de
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Nevşehir‘in Derinkuyu ilçesinde, belediye binası karşısında bulunan kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Burada vatandaşların sorunlarını dinleyen Türker, yaptığı konuşmada, AK Parti ve CHP‘ye eleştirilerde bulundu. Partilerinin bu seçimlerde tüm Türkiye genelinde sandıkta yer alacağını ifade eden Masum Türker, bunu engellemek isteyen güçlerin bulunduğunu kaydetti. Türker, "DSP tüm Türkiye genelinde seçimlere katılacak ve partimizin bu seçime girmesini engellemek

isteyenler var.Bunlardan kimisi yabancılar kimisi ise Türkiye içinden. Çünkü Türkiye‘de iki parti istiyorlar. Birisi şimdiki AK Parti devam edecek, ikinci partide ‘light AK Parti‘ olacak. Yani; başka ad altında, solda gözükecek ama AK Parti‘nin aynı görüşlerini dile getirecek. Buna bizim gönlümüz el vermez. Biz Türkiye Cumhuriyeti‘ni kuran Atatürk‘ün bize gösterdiği çağdaşlık yolunda yürümek zorundayız" diye konuştu.

CHP ile birleşmelerinin mümkün olmadığını söyleyen DSP Genel Başkanı Masum Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parlamentoda dördüncü bir partiye ihtiyaç var. Bunun için Türkiye‘yi geziyoruz. Millet hem iktidardan hem de muhalefet partilerinden memnun değil. Yani onların partilileri, onların yandaşları tabi ki memnun, çünkü onlar iktidar da olsa muhalefet de olsa keyifleri yerinde. Halk niye memnun değil? Çünkü diyorlar ki; ‘yine aynı kişiler gelirse yine aynı tas aynı hamam‘. Bu tasın, bu hamamın değişmesi lazım. Onun için parlamentoya mevcut partilere ilaveten bir partinin daha girmesi gerekiyor. İktidar,

barajla milletin gözünü korkutmaya çalışıyor. Kimisi de çıkıp ‘oyları bölmeyin‘ diyor. Oyları bölen yok. Türkiye bölünüyor ve biz Türkiye‘nin bölünmesine karşı çıkıyoruz."

Kaynak: İHA