‘Cumhuriyet Dönemindeki Sağlık Yatırımlarının Yarısı Son Sekiz Yılda Yapıldı‘

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, cumhuriyet kurulduğundan beri yapılan bütün sağlık tesislerinin toplam 10 milyon metrekarelik alan kapladığını belirterek, bunun yüzde 50‘sinin son sekiz yılda yapıldığını söyledi.

‘Cumhuriyet Dönemindeki Sağlık Yatırımlarının Yarısı Son Sekiz Yılda Yapıldı‘
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, cumhuriyet kurulduğundan beri yapılan bütün sağlık tesislerinin toplam 10 milyon metrekarelik alan kapladığını belirterek, bunun yüzde 50‘sinin son sekiz yılda yapıldığını söyledi. Seçim çalışmalarına Balıkesir‘de devam eden Uğur, sağlık çalışanlarıyla biraraya gelerek sıkıntılarını dinledi ve AK Parti iktidarı döneminde sağlık alanında yapılan hizmetleri anlattı.

Hükümet olarak sağlık ve eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Uğur, "Amacımız hem sağlıklı hem eğitimli gençler yetiştirmek. Sağlık Bakanlığı bütçesi 2002 yılında 3 milyar 910 bin lirayken 2010‘da 14 milyar liraya çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı‘nın bütçesi de 7 milyar 500 bin liradan 34 milyar 500 bin liraya yükseldi. Sağlıkta Dönüşüm projesiyle sağlık sistemimiz tamamen değişti. Amacımız, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmetidir." dedi.

AK Parti hükümetinin 8,5 yıllık iktidarında anne ve bebek ölümlerinde çok önemli düşüşler olduğunu da vurgulayan Ahmet Edip Uğur, anne ölümlerinin binde 20‘lerden, binde 7‘lere düştüğünü kaydetti. Yoğun bakıml servislerindeki yatak sayılarında büyük artışlar olduğunu da belirten Uğur, "Hastaneler daha konforlu hale geldi. Hekim hizmet odası sayısı, 6 bin 643‘ten 21 bin 273‘e çıktı. Aile hekimliğini hayata geçirdik, bütün vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini ücretsiz almasını sağladık. Balıkesir‘de yaptığımız sağlık yatırımları da bir hayli fazla. İlimize yeni bir Sağlık müdürlüğü binası kazandırıyoruz. 30 yataklı Erdek Devlet Hastanesi, yıl sonunda tamamlanacak. 75 yataklı Gönen Devlet Hastanesi‘nin ihalesi yapıldı, 75 yataklı Bigadiç Devlet Hastanesi‘nin projesi tamamlandı, 75 yataklı Dursunbey Devlet Hastanesi‘nin proje ihalesi yapıldı. 50 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de yıl sonunda tamamlanacak. 100 yataklı Ayvalık Devlet Hastanesi‘nin projesi tamamlandı, 84 yataklı Edremit Devlet Hastanesi ek binası TOKİ tarafından yapılacak. Balıkesir‘e 850 yataklı kampüs hastane kazandıracağız. İzmir yolu üzerindeki 90 dönümlük bir arazide inşa edilecek, ihalesi bu yıl içinde yaplacak. Balıkesir Devlet Hastanesi‘nin C bloğu hariç diğer bölümleri yıkılacak, Atatürk Devlet Hastanesi kaldırılacak ve Balıkesir Kampüs Hastane hizmete girecek. Bu yatırımların bedeli 250-300 milyon lira civarında. 35-40 milyon liralık cihazlarıyla birlikte Balıkesir‘e 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacak." şeklinde konuştu.

SAĞLIĞA 161,7 MİLYON LİRA

Balıkesir‘e 2003-2010 yılları arasında sağlık alanında 161,7 milyon lira yatırım yapıldığını aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, 112 Acil İstasyonu sayısının 11‘den 25‘e çıktığını, cankurtaran sayısı 2002‘de 15‘ken bugün 38‘e yükseldiğini bildirdi. Balıkesir‘de 473 uzman hekim, 545 pratisyen hekim ve 2 bin 632 ebe hemşirenin hizmet verdiğini dile getiren Uğur, şöyle devam etti: "Yatak sayısı bin 700‘den 2 bin 500‘e, muayene sayısı 2 milyon 500 binden 4 milyon 972 bine çıktı. 78 olan diyaliz ünitesi sayısı 248‘e yükseldi. Sayısı 16 olan yoğun bakım yatağı, 159‘a çıktı. Uçak ve helikopter ambulanslar, doğudaki paletli ambulanslar güzel hizmetler veriyor. Balıkesir‘de son iki yıl içinde altısı uçak ambulans olmak üzere 84 hasta, havadan İstanbul, Ankara ve İzmir‘deki hastanelerle gitmesi gereken birimlere nakledilmiştir."