Çubuk Belediyesi‘nin 2 Projesi İşkur‘dan Onay Aldı

Çubuk Belediyesi tarafından hazırlanan 2 proje İŞKUR tarafından onaylandı. Proje kapsamında Çubuk Belediyesi‘nde 3 ay boyunca İŞKUR aracılığı ile 100 geçici personel alınacağı bildirildi.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR ile Çubuk Belediyesi arasında yapılan ortak proje kapsamında 100 işsiz vatandaşın iş imkanına kavuşması için Belediye Başkanı Lokman Özden ile İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, arasında protokol imzalandı. Protokol gereği Park ve Bahçeler müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 100 personel alınacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, TYÇP Projesi kapsamında ücret ve sigortaları İŞKUR tarafından ödenmek üzere belediye bünyesinde çalışmak isteyenlerin 24 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan kura çekim tarihine kadar Belediye Ak Masaya gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Çubuk Belediyesi tarafından yapılan 2 projenin İŞKUR tarafından onaylandığını söyleyen Başkan Özden, "İŞKUR‘la yaptığımız protokol çerçevesinde 01 Haziran- 1 Eylül tarihleri arasında 3 ay süreyle 100 personel istihdam edeceğiz. Çalıştırılacak personeller belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yapacaklar. Belediyemiz bünyesinde 3 ay süreyle istihdam edilecek söz konusu işçilerin SSK primleri ve alacakları asgari ücretten İŞKUR tarafından karşılanacak. Belediyemizde istihdam edilecek 100 kişi

için İŞKUR temsilcilerinin huzurunda kura çekimi yapılacak. Sayı 100‘ün altında olursa başvuranlar işbaşı yapacak. İŞKUR‘a kaydı bulunanlar bu imkandan yararlanabilecekler. Kaydı olmayanlar ise Belediye Ak Masa Birimi‘ne başvurduklarında biz İŞKUR‘a kayıtlarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İŞKUR projesi kapsamında belediyede istihdam edilecek personelin, 18 yaşını bitirmiş olması gerektiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "İŞKUR‘un düzenlediği mesleki eğitim kurslarına katılmamış olmak, herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışıyor olmaması, çalışılmasa da pirim yatırılmıyor ve kuruma kayıtlı işsiz olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA