Çavuşoğlu Ve Yıldız‘ın Örnek Diyalogu

Antalya‘nın Alanya ilçesinde bir yemekte karşılaşan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, spordan siyasete birçok konuda sohbet etti.

Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu tarafından Belediye Eşgilik Düğün Salonu‘nda ilçe protokolü ve Belediye Meclis üyelerine verilen öğle yemeğine, Kaymakam Hulusi Doğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, daire amirleri ve belediye personeli de katıldı.

TÜRKİYE ARTIK GÜÇLÜ ÜLKE

Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Strass Kahn‘ın tutuklanmasının ardından başkanlık için adı geçenler arasında Kemal Derviş‘in bulunduğu ile ilgili soruya, "Türkiye artık çok güçlü bir ülke oldu. Uluslararası örgütlerin başında artık Türkler var. Şu anda IMF‘nin başına geçme olasılığı olan Türk arkadaşlarımız var. Bunlar bize gurur veriyor. Hangi arkadaşımız potansiyel olarak aday ise zaten ona tam destek veririz. Zaten

gerçek anlamda da milliyetçilik budur. Hangi partiden hangi görüşten aday olursa destekleriz" diye karşılık verdi.

EKSİK VARSA BEN TAMAMLARIM

Çavuşoğlu‘nun yanına gelen MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Bu kadar kendini yorma. Oy ihtiyacın varsa ben eksiği tamamlarım. Merak etme" dedi. Yanına gelen vekil Yıldız‘a Fenerbahçeli kravatını gösteren Çavuşoğlu, "Gerçek Fenerbahçeli. Çakma değil" diye konuştu.

Yıldız‘ın "Sen de açıkça söyle" sözleri üzerine Çavuşoğlu, "Biz zaten Fenerbahçeliyiz, Türkiye‘de bunu bilmeyen yok ki. Geçen gün Kuddusi Müftüoğlu Trabzon‘a gidince oradaki yerel basın, ‘Kuddusi geldi, Çavuşoğlu ve Arıcı Fenerli, Trabzon‘u yakacak‘ demiş. Trabzon‘dakilerde bizim Fenerli olduğumuzu biliyor."

BİZ KISKANÇLIK YAPMAYIZ

Alanyalı iki milletvekili, birbirlerine seçim çalışmalarının durumunu sordu. MHP‘li Yıldız, "İhtiyacın varsa bir miktar sana oy aktarabilirim yani" dedi. Çavuşoğlu da "Kendiliğinden geliyor. Sen hiç yorma kendini" diye cevap verdi. Çavuşoğlu, MHP‘nin Antalya‘dan 5‘inci sırada aday gösterdiği Yıldız‘a, "Biraz listede iyi bir yerde olsaydın sana da destek olurduk" karşılığını verdi.

Yıldız ise yerinden memnun olduğunu belirterek, "Vatandaşın kime oy vereceğini bilemeyiz. İkinci sıradaki aday da çıkmayabilir. Bu tür şeyler olmaz. Ben vatandaşlarıma ‘Çavuşoğlu‘na seçilecek oyu verin‘ diyorum. Alanya‘dan iki vekilin çıkması faydalı olur. Hiç merak etme biz kıskançlık yapmayız" diye konuştu.

Sohbetin ardından iki vekil birbirine sarılarak başarılar diledi. İkili yıllardır birbirlerini tanıdıklarının altını çizerek siyaset ayrı arkadaşlığımız ayrı mesajı verdiler. Daha sonra milletvekilleri düğün salonunun bahçesinden ayrıldı.

Kaynak: İHA