Bursa Parmaklarınızın Ucunda

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından planlanan "bursa.com.tr - Bursa Parmaklarınızın Ucunda!" adlı internet portalının hazırlıkları başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından planlanan "bursa.com.tr - Bursa Parmaklarınızın Ucunda!" adlı internet portalının hazırlıkları başladı.

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, stratejik planlarında turizme yönelik faaliyetler yürüten sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruluşlar ile ilçe belediyelerinin yetkilileri de katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Nalan Fidan; Bursa’nın nüfusu, bilgi birikimi, insan gücü, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu bildirdi. Fidan, tüm bu avantajlarına rağmen özellikle Avrupa’dan benzer büyüklükteki şehirlerle kıyaslandığında, internette Bursa hakkında sunulan bilgilerin yeterli etkinliğe sahip olmadığına ve bu nedenle de ‘Bursa Parmaklarınızın Ucunda!’ adlı projesinin hayata geçirileceğine dikkat çekti.

Toplantıda yapılan bilgilendirmenin ardından, yönlendirme kurulunu oluşturan ilgili kurum ve kuruluşlar, belediye ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin portala ne şekilde katkı koyabileceklerine ilişkin görüşleri alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin alanlarında uzman personeli tarafından yürütülecek proje çalışmaları düzenli olarak değerlendirilip, yönlendirme kurulunun katkılarıyla zenginleştirilecek ve bir sene sonunda Bursa’nın internet sitesi olarak yayın hayatına girecek.

TURİSTİK DEĞERLER YABANCI DİLDE SUNULACAK

‘Bursa Parmaklarınızın Ucunda!’, Bursa’nın tüm turistik güzelliklerini internet üzerinde Türkçe’ye ilave olarak 10 yabancı dilde tanıtacak olan bir internet portalı projesi. Proje kapsamında, 12 aylık bir süre içerisinde Bursa’daki tüm turistik alanlara, sunulan turizm hizmetlerine ve etkinliklere ilişkin bilgiler derlenecek. Bir senenin sonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil işlemleri daha önce gerçekleştirilmiş olan ‘bursa.com.tr’ alan adında hizmete girecek.