Bıçağın Pirleri Ödüllendirildi

Dünyaca meşhur Bursa bıçağının ustaları ödüllendirildi. Tasarım yarışmasında dereceye giren bıçak ustalarının hazırladığı bıçaklar göz doldurdu.

Bıçağın Pirleri Ödüllendirildi
Büyükşehir Belediyesi ve Bıçakçılar Odası tarafından düzenlenen ‘Bursa bıçakları tasarım yarışması‘nın ödül töreni yapıldı. 64 tasarımın sunulduğu yarışmada dereceye giren ustalar, ödüllerini AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin elinden aldı.

Yarışmanın mutfak seti, kılıç ve av bıçağı, çakı seti ve testere seti kategorisinde yapıldığını belirten Altepe, Bursa bıçağının Türkiye çapında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Altepe, "Böyle bir organizasyonu hep yapmak istiyorduk. Bu tür yarışmaları sürekli yapmayı planlıyoruz. Bursa marka bir şehir. Bıçak da Bursa‘nın bir markası. Değerli bıçak ustalarımızın eserlerini bu yarışmada bir kez daha görme imkanı bulduk. Bıçakçılık bir sanattır. Bıçakçılık Bursa ile özdeşleşti. Bu konuda ilerleyişini sürdürecek" dedi.

Yarışmanın Bursa bıçakları için önemli olduğunu ifade eden Bıçakçılar Odası Başkanı Mülazim Gülşen, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılanlara onur belgesi verildi. İlginç tasarımlı bıçakları ile dereceye giren ustalar plaketlerini aldı. Ardından bıçakların yer aldığı sergiyi geziyen Başkan Altepe ve Milletvekili Kul, bıçakları inceledi. Ustalardan bilgiler alan Altepe, çarkın başına geçerek bıçak biledi. Sergide yer alan farklı tasarımlardaki bıçaklar görücüye çıkarken, Emir Kazan‘ın işlediği Karagöz ve Hacivat figürlü testere seti en çok dikkat çeken eserler arasında yer aldı.

Kaynak: İHA