Başkan Günaydın’Dan İşçiye Zam

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye işçilerine jest yaparak Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere maaşlarına net 100 lira zam yaptı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın işçilerin mağdur olmaması için Mayıs ayından geçerli olmak üzere 100 maaşlarında 100 TL zam yaptı.

Başkan Günaydın yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlığımız ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanmış bulunan 01.03. 2007 yürürlülük süreli Toplu İş Sözleşmesi 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunun 6. maddesi uyarınca 01.03..2007 tarihinden itibaren hizmet akdine dönülmüştür. Belediyemizde Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Belediye-İş ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası 2822 sayılı kanun uyarınca yetki alma süreci içerisinde bulunmakta olup yetkili sendika henüz belli olmamıştır. Ayrıca yetki mahkemesi halen devam etmektedir. Yetki mahkemesinin sonucuna göre yetkili sendika ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi’ine mahsuben yeni sözleşme yapılıncaya kadar personele aylık net 100 TL ücret ödenmesi kararlaştırılmıştır. Böylece işçilerimizin mağduriyeti de giderilmiş oldu” dedi.

Kaynak: İHA