Başbakan Yardımcısı Arınç, Engellilerle Kahvaltı Yaptı

Bursa‘da engellilerle kahvaltıda buluşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, engellilerin AK Parti hükümeti döneminde fark edildiklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte Merinos Kongre Ve Kültür Merkezi‘nde engelliler için düzenlenen kahvaltıya katıldı. Engellilerin kurduğu mehter takımının konserini dinleyen Arınç, "Özellikle geçmişte unutulan ve ihmal edilen büyük bir kitle ile karşı karşıyayız. Türkiye‘de 8 aileden birisinde bir engelli yurttaşımız var. Bu yüksek bir rakam. AK Parti olarak bu konuda reform sayılacak büyük ve olumlu adımlar attık. Siz de biliyorsunuz ki bu konuda özel bir kanun çıkardık.

En son 12 Eylül‘deki referandumda anayasanın bir maddesine özürlülere pozitif ayrımcılık yapılacağı hükmü eklendi. Ve bugün engellilerimiz, çalışmalarını emredici ve özendirici hükümlerle iş bulabiliyorlar" dedi.

Engellilerin hayatını zorlaştıracak ne varsa hepsini kaldırdıklarını söyleyen Arınç, "Engelsiz yaşam evlerinde yeni hayat alanları bulduk. Parlamentomuzda engelliler de temsil ediliyor. Geçmişte Aydın Menderes, Lokman Ayva ve Gürsel Erol parlamentoya girince biz onların sayesinde engelleri hatırlamış olduk. Yollara, tuvaletlere, asansörlere baktık. Biz sizin dünyanızı çok fazla bilmiyorduk. Sizler fark edildiniz. Geçmiş hükümetler değil, bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Grubu

yaptı. Bu, parti propagandası değil, bir gerçektir. Yapılanların hepsini biliyorsunuz. Daha fazlasını yapacağız. Bakım ücretlerini artıracak, sosyal hayatı kolaylaştıracağız. Siz bizim bir parçamızsınız. Sizler rahat ve huzur içinde olacaksınız ki, biz de huzur içinde olalım. Yaptıklarımız sayfalarla anlatılacak bir başarı ölçüsüdür" diye konuştu.

Bursa Engelliler Derneği Başkanı Ünal Şipkan ise, özürlülere en büyük desteğin AK Parti döneminde verildiğini söyledi.

Arınç‘a İznik Engelliler Derneği Başkanı tarafından bir engellinin yaptığı İznik çinisi hediye edildi. Engelliler, Arınç ile fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: İHA