Başbakan’In Malatya Mitingine 120 Bin Kişi Katılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da gerçekleştirdiği seçim mitingini yaklaşık 120 bin kişinin takip ettiği bildirildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da gerçekleştirdiği seçim mitingini yaklaşık 120 bin kişinin takip ettiği bildirildi.

Malatya İl Başkanlığı tarafından Belediye Sarayı yanında düzenlenen mitingde, yüz tarama kamerası ile yapılan inceleme sonucu metrekareye düşen insan sayısı dikkate alınarak alanda yaklaşık 120 bin kişinin olduğu tespit edildi. 30 bin metrekarelik alan içinde oluşturulan güvenlik kordonu Erdoğan’ı izlemek isteyenlere yetmedi. Binlerce insan Başbakan’ı alanın dışından takip etti. Başbakan Erdoğan’ın yakın çevresine mitingdeki topluluk için "Bugüne kadar gördüğüm en büyük kalabalık" dediği öğrenildi.

Mitingde güvenlik önemlerinin üst düzeyde olması dikkat çekmişti. 120 bin kişilik kalabalığın kontrolü için bin 200 polis görev yaptığı miting alanını gören hâkim noktalara keskin nişancılar yerleştirilmişti. Alana giren herkes didik didik arandığı mitingde bununla birlikte yüz tanıyan kamera sistemi de kullanılmıştı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, mitingde 120 bin kişilik katılım beklemediğini, rekor katılımın kendilerini sevindirdiğini belirtti. Mitingdeki kalabalığın AK Parti’nin kitle partisi olduğunu gösterdiğini anlatan Ömer Faruk Öz, “Birlik ve beraberliğin sağlanmasında Başbakan’ın izlemiş olduğu yöntemin çok büyük önemi vardır. Mitingde AK Parti’ye ve politikalarına olan güvenin sonucunu gördük. Malatya’da AK Parti’nin 6–0 çıkaracağını görüyoruz. Bu coşkulu kalabalığın anlamı budur. Ben şahsen bu kadar beklemiyordum. 100 bin kişilik katılım bekliyordum. 120 bin kişinin katıldığı tespit edildi. Çok ciddi bir rakam bu. Bu teveccühü boşa çıkarmayacağız. Yan gelip yatmayacağız. Tüm katılımcılara, teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti olarak Türkiye’yi borç batağından kurtardıklarını vurgulayan Öz, şöyle devam etti: “Muhalefet partileri uzanamadıkları ciğere ‘murdar’ diyor. Muhalefetin yakalayamadığı şeyleri biz yakaladık. Her alanda ülkeye hizmet edildi. Biz hizmet yaparken geçmiş dönemlerin problemlerini düzeltiyoruz. Biz göreve geldiğimizde Dünya Bankası’na 25 milyar dolarlık borç vardı. Şimdi 5 milyar dolarlık borcumuz var. Önceden 5 katrilyonluk yatırım yapılırdı, biz 20 katrilyona çıkardık. Onların borçlandığı paraları da biz ödedik. Daha yapacak çok şey var. İstihdam artıracak konulara eğiliyoruz. İnşallah işsizlik sorununu azaltacağız.”

    “MİLLET AK PARTİ İLE DEVLETTE EGEMEN OLDU”

AK Parti öncesi ülkede Ergenekon benzeri çetelerin yönettiğini öne süren Öz, “AK Parti dönemine kadar millet ülkede egemen olamamıştır. Hep çeteler, Ergenekonvari örgütler milletin fikirlerine egemenlik vermemişlerdir. Bu ülkedeki Ergenekonvari yapı sadece AK Parti’ye karşı olmamıştır. Merhum DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal da bunların hedefinde olmuştur. Bugün Ecevit’i saf dışı bırakmaya çalışan Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal CHP’den, oğlu Erkan Haberal ise MHP’de üst düzey bir yönetici olarak dikkati çekiyor. Demek ki aynı yerlerden besleniyorlar. AK Parti hamdolsun milletin egemen olacağı bir ülke kurma yolunda önemli adımlar attı. 12 Haziran’da bunu pekiştireceğiz. Bizim gündemimizi halk, birilerinin gündemini ise Silivri belirliyor.” şeklinde konuştu.