Başbakan Erdoğan, Mhp‘deki Kaset İddialarını Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP‘deki kaset iddialarıyla ilgili olarak, "Yargı nereye ulaşır, ne kadar neyi bulur onu bilemem. Ama bunlar kendi iç meselesi, iç sorunudur" dedi.

Tokat mitingi sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmazken, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 52 yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Tokat Valiliği‘nde bir süre istirahat ettikten sonra seçim otobüsüne yönelen Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının "Açılışa katılmadınız, sağlık durumunuzla ilgili mi bir sorun mu var mı? şeklindeki sorusuna, "Gribal durumum var. Onun için orayı ‘Cemil Bey açsın‘ dedik. Buradan da Çorum‘a geçeceğiz. Sesimden anlamanız lazım" dedi.

Bir gazetecinin, ABD Büyükelçisi ile görüşmesine ilişkin soruya Başbakan Erdoğan, "Şuanda bizim yaptığımız, Ortadoğu‘daki gelişmeleri bir değerlendirelim istedik. Yaptığımız buydu. Arada ve yaptığımız bu değerlendirmelerle birliktede malum seçim atmosferi içinde olduğumuz için çok fazla yüklenemiyoruz ama her ne kadar seçim yoğunluğu varsa da konuları tamamen kenara yitmiyoruz. Zaman zaman özel temsilcilerimizle, zaman zaman Dışişleri Bakanımız‘la bu konuları sürdürüyoruz, yürütüyoruz. Bu ara zaten orta

doğudan Kuzey Afrika‘dan bazı temsilciler gelip gidecekler onlarla görüşmelerimiz bu yoğun programlarımıza rağmen olacak" cevabını verdi.

MHP‘ye dair yeni yayınlanan kaset iddialarıyla ilgili sorulara ise Başbakan Erdoğan, şöyle cevap verdi:

"Bu konularla ilgili Sayın Bahçeli kendi iç sorununu tamamıyla hükümete mal etme içerisinde. Bu gelişen teknoloji içerisinde ne kadar mücadele edilebilir bunlar bellidir. Biz bugüne kadar elimizden gelen mücadeleyi verdik. Tüm bu yayınları tespit ettikleri anda hemen müdahale etmek suretiyle bunların yayınlarını durdurduk. Bundan daha hükümet olarak bunlara yönelik nasıl bir mücadele vereceğiz. Bundan sonrası zaten yargıya intikal etti. Ondan sonrasını da yargı sürdürüyor. Yargı nereye ulaşır, ne kadar

neyi bulur onu bilemem. Ama bunlar kendi iç meselesi, iç sorunudur. Bunlarla uğraşsın. Ben daha önce de söyledim. Aynı durumlar bize de intikal ettiğinde böyle bir şey bizimde olursa bizde bununla ilgili kararımızı alacağımızı yetkili kurullarımızda verdik, veriyoruz. Çünkü bizim Türkiye‘de temiz siyasete, kaliteli siyasete ihtiyacımız var. Olayın aslı budur."

Kaynak: İHA