'Milliyetçilik slogan atmak, el işareti yapmak değildir'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Çorum'da yaptığı konuşmada MHP'ye yüklendi. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Milliyetçilik, slogan atmak, el işaretleri yapmak değildir. MHP 4 yıldır şu Meclis'te neler yaptı? Hangi meseleye kafa yordu?" dedi.

'Milliyetçilik slogan atmak, el işareti yapmak değildir'
Başbakan Erdoğan'ın Çorum mitinginde yaptığı konuşmadan satır başları ise şöyle;

Milliyetçilik, slogan atmak değildir
Asgari ücreti 825 lira yapacağım diyor, onda bereket olmaz sen o 825 lirayı verdiğin gün faizler tekrar yüzde 7,8'den 30, 40, 50'ye çıkar. Benim cebimde ki para büyük görünür ama alım gücüde olur düşer gider, ben diyorum ki; Bahçeli, Kılıçdaroğlu eğer dürüst siyaset yapıyorsanız biz bu görevi devraldığımızda kaç kilo ekmek, yumurta, süt, pirinç, ayçiçek yağ alınıyordu bugün ne kadar alınıyor? Eğer bugün daha az alınırsa ben bu görevi bırakırım ama bugün daha fazla alınırsa siz meydanlardan çekilmeye varmısınız? Bunlara bunu söyleyelim, gidemezler çünkü bunların iktidar olma niyeti yok bunlar muhalefete alışmışlar. Milletim size 5 yıllığına görev verdi 3,5 yılda bırakıp kaçtınız, çünkü battılar,bittiler yürütemediler. 3,5 Yıl orda duramayan 2023'ü konuşabilir mi? Ne olur şu başımızı iki elimizin arasına alıp düşünelim futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım bu başka bir iş o başka bir iş, burada Türkiye'nin kaderi var 'Gavur dağının ötesi vatatan toprağı değil mi? ' milliyetçilik, slogan atmak değil, el işaretleri yapmak değil millete hizmetkar olmaktır. 22 Temmuz 2007'de MHP'ye bir kez daha yetki verdi barajın üzerine çıkarttı soruyorum peki, MHP 4 yıldır şu Meclis'te neler yaptı? Hangi meseleye kafa yordu? Hakaretten, ithamdan, küfürden başka birşey duydunuz mu? Bumudur yani milliyetçilik, işte bunlar bu kadar.

Bir diğerine bakıyorsun etnik unsurlarda, birisi bir milliyetçilik öbürü ayrı milliyetçililk yapıyorlar biz 7 yüz 80 bin kilometre için hizmet üretiyoruz, bizde Türkü ile Kürtü ile Lazı ile ayrım yok, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bu bizim dinimizin gereği, biz bunu yapıyoruz başkasını yapabilirmiyiz? Hayır, bize yakışan bu ve biz yola çıkarken tek millet dedik, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik.

Hangi yüzle arabalarıyla buradan geçiyorlar
İşte birinci köprüye karşı çıktılar, ikiye karşı çıktılar şimdi ücüncü köprüye de karşı çıktılar ama biz onu da yapacağız. İstanbul boğazından tüp geçide de raylı sisteme de karşı çıktılar ama bitiriyoruz. Hangi yüzle arabalarıyla buradan geçiyorlar. Siirte gidiyor kürsüde 'Statüko'nun Allah7ı Ankara'da diyor. Ya Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Milletvekili adayı çıkıyor, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişindeki Allah'ın ayetine sinir bozucu diyor. Ya bu Kadir Topbaş'ın sözü değil Allah'ın sözüdür. Sen yarın öldüğün zaman tabutunun üzerine örtülen bu ayeti bilmiyor musun?

Sen kimi kandırıyorsun. Sen bu milleti neden aptal yerine koyuyorsun. Mevlana ne diyor ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. 1992'de bu emekli bir siyasetçi var biliyorsunuz. Kendisi o zaman Başbakan Bay Kemal de onun SSK Genel Müdürü, biri ülkeyi batırdı biri de SSK'yı. Şimdi yine yan yana geldiler. Allah ülkenin akibetini hayretsin. Şimdi çetelere can suyu vermenin mücadelesi içerisindeler. Şimdi soruyorum demokrasi mücadelemizde yanımızda mısınız?

Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

En Büyük projemiz ülkemizi yeni bir anayasaya kavuşturmak
Çorum'a kazandırdığımız okulundan spor salonuna kadar 66 eserin bugün açılışı yapılıyor. Yardımcım Cemil Çiçek şuanda açılışları yapıyor. Durmak yok yola devam diyerek bugünlere geldik. Biz milletimizin karşısına somut projelerle çıkıyoruz. En Büyük projemiz ülkemizi yeni bir anayasaya kavuşturmak. Seçimlerden hemen sonra. Mevcut anayasa ne kadar tadil edersek edelim Türkiye'ye uymuyor dar geliyor. Hedefimiz kapsayıcı kucaklayıcı çeşitliliğe imkan veren bir yeni anayasayı yapıp ülkemize kazandırmak. Her bakımdan kaliteyi arttırdık şimdi daha fazlasını yapmak istiyoruz. Enerji gibi su gibi alt yapı hizmetlerinde Çorum'da daha fazla yatırımlar yaptık daha fazlasını yapmak istiyoruz. Türkiye'yi gelişmiş dünyanın en büyük on ekonimisi içerisinde görmek istiyoruz ve bunda kararlıyız. İnşallah bu hedeflerin hepsine sizinle beraber ulaşacağız. Az önce kardeşim burada birşey açtı. Yaptıklarımız bizi anlatmaya yetiyor. Diğerlerinin yaptığı yok ki. Zaten onların sırtında yumurta küfesi yok. Nasıl olsa AK Parti merkez bankasının kasasını doldurdu biz gelirsek orayı boşaltırız diyor. Kuru hayal o kuru hayal. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Yaptıklarımız aslında bizi anlatmaya yetiyor.



Kaynak: İHA