Bakkallar Artık Sertifikalı

Isparta Halk Eğitim Merkezi ile Bakkallar ve Bayiler Odası‘nın ortaklaşa düzenlediği ‘Satış Elemanı Eğitimi‘nin ilk grubuna katılan 53 bakkal sahibi 184 saatlik kursu başarıyla tamamladı.

Bakkallar Artık Sertifikalı
Halk Eğitim Merkezi‘nde düzenlenen törenle 53 bakkala sertifikaları verildi.Törende konuşan Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Arseven, Türkiye‘de olduğu gibi Isparta‘da da bakkalların yavaş yavaş yok olmaya başladığını ifade etti. Arseven, “Şimdi çocukluluğumu hatırladım. Mahallelerimizdeki bakkallarımızın sıcak ve samimi ilişkileri hala hatırımızda. Bize öğrencilik yıllarımızda çok yardımcı olurlardı. Tabi günümüzde onlar ayakta kalma mücadelesi veriyorlar” dedi.

Arseven, AVM‘lere rağmen ayakta kalacağına inandığını belirterek, “Artık her meslek sertifikalarla icra edilmeye başlandı. Fabrikalarda işçi olarak çalışmak için bile belli kriterleri tamamlamak ve sertifika almak icap ediyor. Bugün sizlerinde alacağı sertifika hem memleketimizin hizmet sektörü hem de sizler için son derece önemli” diye konuştu.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı ise konuşmasında bakkalların da meşakkatli bir iş yaptıklarını ifade etti. Bapbacı, “Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar çalışan bakkalları da hizmet kalitesini yükseltmesi sevindirici bir durum. BU kursun bakkal esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. “Biz her fırsatta AVM sıkıntısını dile getiriyoruz” diyen Bapbacı, “Ama öyle sanıyorum ki, yetkililer bizi ters anlıyor. AVM‘ler her köşe başında artmaya başlıyor” şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural da yaptığı konuşmada her zaman AVM‘lerin şehir dışında olması gerektiğini dile getirdiklerini söyledi. Tural, 12 Haziran‘da yapılacak olan seçimlerin ülkenin yeni yöneticilerinin bu konularda hassas olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA