Bakan Gönül:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya‘nın Korkuteli ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim bölgesi Antalya‘da çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Korkuteli ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Gönül, "Kemal Kılıçdaroğlu‘nun vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "İktidara gelemeyenler bunu kolayca söyleyebilir" karşılığını verdi. Anketlerin Kılıçdaroğlu‘nun iktidara gelemeyeceğini gösterdiğini anlatan Bakan Gönül, şunları söyledi: "İktidara gelen adam bunu kolay söyleyebilir mi? İktidara gelemeyenler bunu kolay söyleyebilir.

Sayın Başbakanı Yüce Divana götürme konusunda iktidarlarla alakası yok. Sokaktan geçen bir adam bile bir dilekçe verir yargılanmasını sağlayabilir. Ama alnımız açık. Hiçbir savcıya emir vermiyoruz, savcılar bizden emir almıyor. Eğer bir şey varsa dosyalarını hazırlasın savcılığa versin."

Korkuteli Devlet Hastanesi temel atma törenine katılan Gönül, yaptığı konuşmada AK Parti döneminde sağlık alanında yapılan gelişmeleri anlattı. Daha sonra Hacı Ethem -Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi‘nin açılışına katılan Gönül, Türkiye‘nin eğitim alanındaki en büyük örneklerden biri olduğunu ifade ederek, "Atatürk‘ün ‘Bir milleti millet yapan eğitimdir‘ sözlerini dinledik. Eğitim alanındaki en büyük örneklerden biri Türkiye‘dir.Türkiye emsalsiz bir ülke ama tabii kaynaklar bakımından arzu edilen seviyede

değil. Gaz, kömür, petrol gibi teknolojinin muhtaç olduğu, kalkınmada zaruri olan kaynaklarımız maalesef yok. Ama bunlardan çok daha önemli bir kaynağımız var iyi yetişmiş insan gücü. Bu gücün olduğu yerlerde iyi insan gücü kullanmayanlar yalnızca günlerini kurtarıyor. Şimdi dünyanın en büyük 17. Ekonomisiyse bu iyi yetişmiş evlatların sayesindedir" diye konuştu.

Daha sonra sınıftaki öğrencilerle sohbet eden Bakan Gönül, okul bahçesine ağaç dikti.

Kaynak: İHA