Bağımsız Ülkücülerden Devlet Bahçeli’Ye İstifa Çağrısı

Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkanı Baki Karabıçak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi istifaya davet etti.

Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkanı Baki Karabıçak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi istifaya davet etti.

Bahçeli’nin, bir televizyon programında bağımsız ülkücülere yönelik düşmanca, alaycı ve hakaret içeren bir üslupla saldırıda bulunduğuna savunan Karabıçak, “Siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana yanlış tercihlerin adamı olduğunu bildiğimiz için şaşırmadık. Rahmetli Ecevit’e ve Rahşan hanıma övgüler yağdıran bir insanın kanını canını ve gencecik dönemlerini oturduğu koltuğu var etmek için feda eden ülkücülere kin kusmasını, Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran bir kanaat önderini bebek katiliyle aynı üçgenin kenarı olarak göstermesini adırgamadık. Bütün bunlar suçüstü yakalanmış olmanın getirdiği bir hezeyandır.” ifadesini kullandı.

Proje ve program üretemeyenlerin utanç ve başarısızlıklarını Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ve bağımsız ülkücülerin üstüne yıkmaya çalıştığını vurgulayan Baki Karabıçak, bu gayretlerin MHP yönetimini kurtaramayacağını aktardı.

KASET OLAYLARI BİZLERİ UTANCA BOĞDU

“Bizler canını, kanını ve istikbalini din ve devlet uğruna sebil etmiş, MHP’ye de aynı inançla 40 yılı aşkın sürelerde hizmet etmiş ülkücüleriz.” diyen Karabıçak, son günlerde yayınlanan kaset olaylarının kendilerini utanca boğduğunu vurguladı.

Karabıçak, “Gerçek ülkücülerin bir kez daha utanca boğulmasına sebep olanları da bunları yayınlayanları da şiddetle kınıyoruz. Bu olay bütün gerçek ülkücüler gibi bizleri de derinden yaralamış ve üzmüştür. Batı toplumlarında yönetimdekiler istifa eder ortadan kaybolurlardı. Bu olay, sayın Bahçeli’nin en yakınındaki yol arkadaşlarının kimler olduklarını, neler yaptıklarını bu durum karşısında ne yapılması gerektiğini bilmeyecek kadar ferasetten uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Genç yaşından itibaren özel olarak yetiştirilen Bahçeli’nin bu olayları bilmediğine kim inanır?. Kaldı ki bilmiyorsa, bilmiyor olması sorumluluğunu hafifletir mi?. Genel Başkanlık makamını işgal eden birinin en yakınındaki isimlerin yaptıklarından haberdar olmadığını kabul edersek. Koca bir devletin yönetimine hangi ferasetle talip olacağını sorma hakkımız yok mudur?” sorusunu yöneltti.

Kendilerine neden bağımsız ülkücü dediklerini de açıklayan Karabıçak, "Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP idaresinin 12 Eylül Anayasa referandumunda ‘Hayır‘ diyerek sağ seçmene ve mukaddes değerlerimize karşı bayrak açmaları nedeniyle isyan ettiğimiz, günahlarına, yanlışlarına Allah indinde ve tarih önünde ortak olmak istemediğimiz için ‘bağımsız ülkücü’ sıfatını kullanmayı tercih etti. Sayın Bahçeli anlamamakta dirense de bunun anlaşılmayacak bir yanı yoktur. Bizler ülkücü olarak doğduk, ülkücü olarak yaşadık, ülkücü olarak da ölmeye kararlı ve azimliyiz. Bizim ülküdaşlarımızla da hiçbir problemimiz yoktur. Mücadelemiz ülkücülerin yuvası olarak bilinen MHP’nin üst yönetimini ele geçiren ve o kutsal yuvayı dönme ve devşirmelere teslim eden zihniyetledir.” dedi.