'Avrupalılar artık Türkiye'den çekiniyor'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da hedeflerinin 85'te 85 olduğunu belirterek, "Yapacaklarımızın teminatı bugüne kadar yaptıklarımız" dedi. Bağış, Avrupalıların artık Türkiye'den çekindiğini de ifade ederek, "Türkiye'nin ekonomik büyümesi Avrupayı 6'ya katladı" diye konuştu.

'Avrupalılar artık Türkiye'den çekiniyor'
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün NTV'nin Seçime Doğru programında seçim hedeflerini anlattı.

Ak Parti 2. Bölgede 2. Sıra Adayı Bağış, "İstanbul'da ne bekliyorsunuz" sorusuna, "Hedefimiz 85'te 85. Onun için çalışıyoruz, onun için uğraşıyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz, sıkılmadık el bırakmıyouz. Yaptıklarımız ortada, yapacaklarımızın teminatı bugüne kadar yaptıklarımız. 9 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bütün seçmenlerimiz biliyor" diye cevap verdi.

Kişi başına düşen gelirin 2 bin 300 dolardan 11 bin dolar sınırına çıkarmış bir hükümet olduklarına dikkat çeken Bağış şöyle devam etti:

"Ama hedefimizde 25 bin dolar var. Bu ülkede Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan 6 bin 100 kilometre (km) yolun üzerine, 13 bin 600 km eklemişiz ama bir 20 bin km daha yapmak istiyoruz. 500 bin konut yapmışız, bir 500 bin konut daha yapmak istiyoruz 10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa binmiş, iç hatlarda kesilen uçak bileti sayısı 8 milyondan 102 milyona çıkmış, hedefimizde 2023 yılında 350 milyon var. Artık vatandaşlarımız her hastaneye istedikleri zaman gidebiliyorlar, ilaçlarını eczanelerinden alabiliyorlar. Çocuklarımıza 9 yıldır ücretsiz ders kitabı veriyoruz. 162 bin yeni derslik yapmışız. Bütün bilgisayarlarımızda internet ağıyla, çocuklarımızın dünyaya ulaşımını sağlamışız. Ama bununlada yetinmiyoruz, artık tablet bilgisayarları çocuklarımıza vereceğiz. Kitapları da dersleri de içinde olacak. Ve internet bağlantısıyla nereye giderlerse gitsinler, dünysanın en büyük kütüphanelerine bağlanıp oradaki yayınları takip edebilecekler."

"Biz cesur ve çılgın projeler üretecek bir nesli hayal ediyoruz" diyen Bakan Bağış, "Rakiplerimiz de boş vaatlerle seçmeni ikna etmeye çalışıyorlar. İktidar olamayacaklarını onlarda bildikleri için, Türkiye'nin ihtiyaçlarından çok kopuk bir süreç içine girmişler. Onun için ben bu seçimlerde vatandaşın ilk defa çok kararlı olduğuna inanıyorum" dedi.

"AVRUPA'NIN EKONOMİK BÜYÜMESİ YÜZDE 1.5 İKEN, TÜRKİYE'NİN YÜZDE 9"

"AB mi daha zorlu seçim mi" sorusu üzerine Bağış, "İkisinin de kendine göre hassasiyetleri var. Ama benim insanımla konuşmak çok daha kolay. Çünkü benim insanım samimi, içten. Bizans oyunlarına girmiyor. Avrupa'da bir sorunu çözüyorsunuz, hemen arkasından yeni bir kriz geliyor. Çünkü Avrupalılar Türkiyeden artık çekiniyor. Türkiye'nin ekonomik büyümesi Avrupayı 6'ya katlamış. Avrupa'nın 2010 yılında ortalama ekonomik büyümesi yüzde 1.5 iken, Türkiye yüzde 9 büyümüş" şeklinde konuştu.

"İşte şu anda IMF Başkanlığına üç Türk'ün adı geçiyor" diye konuşan Bağış, "Neden bir anda Türkiye'ye bu ilgi? Çünkü çok başarılı bir ekonomi var ve biz bu işi bildiğimizi Dünya'ya ispat etmişiz" ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE