Ak Partili Adaylar Askf‘de

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri‘de yapılan sportif tesislerle artık şehrin spor okullarıyla anılan bölge haline gelmesi için adımların atıldığını söyledi.

Ak Partili Adaylar Askf‘de
Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Dr. Murat Cahit Cıngı ile, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu‘nu (ASKF) ziyaret ederek Başkan Musa Soykarcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ASKF Başkanı Musa Soykarcı, amatör spora yaptığı desteklerden dolayı Elitaş‘a teşekkür etti. Soykarcı, Argıncık sahalarının çamur ve topraktan kurtulup, sentetik çim olmasında Elitaş‘ın büyük gayretlerinin olduğunu belirterek, "Tomarza‘dan sonra amatör sporculara ilk defa gece maçı oynanması için çıkan ödenekte bizzat katkınız oldu. Camiamız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Dr. Murat Cahit Cıngı, gençlerin kahvehane köşelerinde ve arka sokaklarda kötü alışkanlıklar kazanmaları yerine sporla bu enerjilerini harcamalarının önemine değindi.Cıngı, "Sizlerin organizatörlüğünde güzel sportif faaliyetlere katılmasından şehrimiz adına mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyoruz" diye konuştu.

Futbol İl Temsilcisi Rifat Pekkan, "Bizim sıkıntılarımızın kısmen de olsa çözüme kavuşturduğunuz için teşekkür ediyoruz. Diğer sıkıntıların da irtibat kurarak çözüleceğine inanıyoruz. Yolunuz açık olsun. Başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, kendilerinin sadece seçimlerde değil, diğer zamanlarda da amatör spor kulüpleri ve diğer sportif konularla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Elitaş, asıl meselenin hangi konuda olursa olsun, doğruyu bulmak ve bununla ilgili hedef belirleyerek hareket etmek olduğunu kaydetti. Üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Elitaş, "Şu gerçeği kabul etmeliyiz ki: özellikle amatör sporla ilgili konu, bizim profesyonel spordan daha da hassas bir şekilde öncelikle üzerinde durmamız gereken konudur. Amatör sporun hem halk arasında yaygınlaşmasını, hem gençlerimizin bu konuyla ilgilenmelerini sağlayarak, spor ahlakının daha da üst seviyelere çıkarmalıyız. Onlardaki enerjiyi daha faydalı yönlerde harcama imkanını oluşturmak gayretimizdir. Büyük önder Atatürk‘ün dediği gibi ‘ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim‘ sözünden hareketle, sporcularımızı zeki, akıllı ve spor ahlakına yakışır anlayışla yetiştirmeliyiz. Bu manada bakıldığında Kayseri son zamanlarda spor ve sportif faaliyetlerle ilgili bina, tesis ve alt yapısıyla alakalı, önemli aşamalar kaydetti. Sahabiye mahallesindeki daracık yerden bugün modern tesise kavuşuldu. Artık Kayseri‘nin spor okullarıyla anıldığı bir bölge haline gelmesinin adımının atıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA