Ak Parti’Li Aday Mustafa Hamarat Memur-Sen‘de

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Hamarat, seçim gezileri kapsamında Memur- Sen Ünye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Ak Parti’Li Aday Mustafa Hamarat Memur-Sen‘de
Memur-Sen Ünye İlçe Teşkilatı‘nın düzenlediği programa katılan AK Parti Ordu Milletvekili ve 2. sıra adayı Mustafa Hamarat, yaklaşık iki saat süren toplantıda parti politikalarını, Türkiye‘nin dünü ve bugününü, diğer siyasi partileri ve hizmet anlayışlarıyla STK‘lara bakışı değerlendirdi.

"Muhalefet, tamamen sağlıksız bir siyaset yapıyor. Her olaya siyasi ve tek pencereden bakıyor" diyerek eleştiren Hamarat, "Yapılan çalışmalar ve icraatlarla bizden önceki dönemde devletle millet birbirinden uzaklaştırırken, biz çıkardığımız yasalarla ve yaptığımız çalışmalarla devletle milleti kucaklaştırıyoruz" dedi.

"AK Parti‘nin politikası şudur diyerek bizim dayatmamız yok, halk neyi benimsemişse, halkın politikası neyse, bizim de politikamız o" diyen Mustafa Hamarat, "Bizden öncesinde herkes birbirleriyle kavga ettirilir, siyaset yapılırdı. Bizden önce ‘Küçük olsun, ben yöneteyim‘ mantığı varken, biz bugün ‘Büyük olsun, birlikte yönetelim‘ mantığını getirdik. Yeni yönetim anlayışımızda halkla birlikte hareket etmek, yani yönetişim var" diyerek STK‘lara verdikleri önemi ve her kesimin düşüncesine önem vererek toplumun nabzını tuttuklarını ifade etti.

İktidar döneminde milleti unutmadıklarını ifade eden Hamarat, "Biz milleti unutmuyoruz, millette seçimde ve sandıkta bizi unutmuyor" derken; sohbetin sonunda sendika üyelerinin "Memurun siyaset içinde olmasına nasıl bakarsınız?" sorusuna, "Hazırsa neden olmasın? Bir hakkın kötüye kullanılması olmayacaksa ve memur siyasi parti faaliyeti ile kamudaki işini birbirine karıştırmayacaksa ve buna da gerçekten hazırsa, memurun siyaset içinde olmasının bir mahsuru yok. Kaldı ki gelişmiş ülkelerdeki, gelişmiş ileri demokrasilerde memura siyaset yasağı yoktur. Ancak endişe duyuluyor. Siz bile bu konuda endişe içindesiniz. Hazırlanmalı, bu konu gündemde tutulmalı, herkesle konuşmalısınız. Konuşa konuşa konu olgunlaştırılmalı, memurlarımız zihnen, siyasi görüşünü işine tarafgirlik olarak yansıtmamaya hazırlanmalı ve bu konuda topluma güven vermeli" cevabını verdi.

Kaynak: İHA