17. Evteks Fuarı, Cnr Expo‘da Açıldı

Bu yıl 17.‘ncisi düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından EVTEKS, CNR EXPO‘da açıldı. Fuara 160‘ı yabancı yaklaşık bin firma iştirak etti.

Fuarla ilgili düzenlenen basın toplantısına Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, Tüm Etkin Sanayici İş adamları ve İş kadınları Federasyonu (TESİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert katıldı.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Geçtiğimiz yüzyılda ev tekstil sektöründe İngiliz ve Fransız firmaları hakimdi. 1970 ve 1980‘li yıllarda İtalya etkili olmaya başladı ancak son 10 yılda Türkiye ev tekstilinde gelmiş olduğu noktayla İtalya‘nın tahtını sallamaya başladı" dedi.

2009 yılında yaşanan krize değinen Burkay, "Krizle birlikte dünya ticaretinde gerileme oldu ve Türkiye‘de bu gerilemeden etkilendi. Ancak özellikle ev tekstili sektörü 2010 yılına gayet başarılı bir şekilde geçirdi ve 6.5 milyar ihracat gerçekleştirdik. Türkiye şu anda dünyanın ev tekstil sektöründe 3. ülke konumunda. Ev tekstili bu açıdan çok başarılı" diye konuştu.

TESİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ise, "1980 yılı öncesinde ev tekstili olgusu yoktu. Şimdi ev tekstili ihracatı olarak 3. ülkeyiz" dedi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise, "Ülkedeki her 10 bornozdan 8‘i, Denizli‘de üretiliyor. Bu büyük bir başarı. Biz Denizli‘siz bir EVTEKS, EVTEKS‘siz bir Denizli düşünemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA