“Şefkatli Eller” Sertifikalarını Aldı

Kadın İstihdamı Hibe Programı kapsamında, hasta ve yaşlılar için bakım elemanı yetiştirilmesi konusunda yürürlülüğe sokulan “Şefkatli Eller” projesinin kapanışı yapıldı.

“Şefkatli Eller” Sertifikalarını Aldı
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Şefkatli Eller projesi, Sosyal Yardımlama ve Dayanışma Vakfı, Orta Anadolu Kalkınma Birliği ve Kayseri Hakka Hizmet Vakfı tarafından yürütüldü. Kayseri’de yaşlıların ve hastaların fiziksel, psikolojij ve sağlık problemleri hakkında bilgi sahjibi olup, evde veya sağlık kurumlarında bakım ve takibini yapabilecek eğitilmiş insanların ihtiyacını karşılayabilmek için hazırlanan prohjede, 2 eğitim gerçekleştirildi. 40 kursiyer, Hasta ve Yaşlı Bakımı konusunda 240 saat teorik, 150 saat de uygulamalı olmak üzere eğitim aldı.

16 Şubat 2011 tarihinde açılışı yapılan projenin ise, bugün kapanış toplantısı yapıldı. Toplantıya, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Hakka Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Burhan Karamustafaoğlu ve kursiyerler katıldı. Kapanış programında kursiyerlere Erdoğan Aygenç, İbrahim Halil Çomaktekin, Nusret Dirim ve Pelin Gündeş Bakır tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA