İşçiler 113 Gündür Eylemde

Samsun Gazi Devlet Hastanesi‘nde iş akitleri sonlandırılan 2 taşeron işçinin hastane önündeki eylemi 113 gündür sürüyor.

Hastanede iş akitlerinin sonlandırılmasının ardından çadır kurarak eylem süreci başlatan Dev Sağlık-İş Sendikası üyesi 2 işçinin mücadelesi bekleyişle devam ediyor. Hastane girişine kurulan çadırda kalan işçiler, haklarının geri iadesini isterken pankart ve afişlerle hastaneye gelen vatandaşlara haksızlığa uğradıklarını anlatmaya çalışıyor.

CHP milletvekili adayı Kemal Zeybek de eylem çadırını ziyaret ederek işçiler ve sendika başkanları ile görüşüp kendilerine destek verdiklerini açıkladı.

Dev Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yüksel Arslan‘ın da destek verdiği eylemde basın açıklaması yapan işçi Ali Şahin, taşeron anlayışının ülkede birçok sorunu ortaya çıkardığını, insanların mağdur edildiğini, haksız yere işinden edildiğini öne sürdü. 113 gündür devam eden mücadelelerini haklarını geri alana kadar devam ettireceklerini belirten Şahin, uygulanan taraflı ve yanlış politikalarla mağdur edildiklerini savundu.

Kaynak: İHA