IMF Başkanı tacizden tutuklandı

Cinsel taciz iddiasıyla New York'ta gözaltına alınan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ABD'nin New York kentinde ilk kez hakim önüne çıktı. Kahn, bir sonraki duruşmaya kadar cezaevinde kalacak.

IMF Başkanı tacizden tutuklandı
IMF Başkanına taciz suçlaması (Son Detaylar)

İddia makamı, IMF Başkanının tutukluluk halinin devamını isterken, savunma kefalet ücreti olarak 1 milyon dolar önerdi.

Hakim ise, savunmanın talebini reddetti ve Dominique Strauss-Kahn'ın bir sonraki duruşmaya kadar cezaevine gönderilmesi talimatı verdi.

Bir sonraki duruşmanın tarihi de 20 Mayıs olarak belirlendi.

Dominique Strauss-Kahn'ın avukatı, müvekkilinin hakkındaki suçlamaları reddettiğini açıkladı.

Bu arada, bir polis yetkilisi, Strauss-Kahn'ı kendisine cinsel saldırıyla suçlayan New York'ta Sofitel tarafından işletilen otelde kat görevlisi olarak çalışan kadının IMF Başkanı'nı teşhis ettiğini belirtti.

32 yaşındaki otel çalışanının Strauss-Kahn'ı bir grup erkeğin arasından teşhis edip tanıdığı kaydedildi.

Toplam ceza 74 yılı bulabilir

Cinsel taciz iddiasıyla New York'ta tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın hakkında 7 suçlama bulunduğu ve bu suçlamaların cezasının toplam 74 yıl 3 ay hapsi bulabileceği bildirildi.

Adli belgeler, Amerikan adaleti tarafından Dominique Strauss-Kahn hakkında yapılan suçlamaların sayısının 7 olduğunu ortaya koyarken, IMF Başkanının bunların hepsinden suçlu bulunması halinde 74 yıl 3 ay hapse mahkum edilebileceği belirtiliyor.

Strauss-Kahn'ın avukatı Benjamin Brafman, ilk kez hakim karşısına çıkan müvekkiliyle ilgili olarak, "savaş yeni başladı" ifadesini kullandı.

Hakimin müvekkilinin kefalet talebini reddetmesinden hayal kırıklığına uğradığını da belirten Brafman, düzenlediği basın toplantısında, Strauss-Khan'ın hakkındaki suçlamaları reddettiğini de belirtti.

Brafman, ayrıca müvekkilinin, olayın geçtiği otelden "kaçmadığını" söyledi ve "Acelesi vardı, çünkü öğle yemeğine randevusu vardı, zaten öğle yemeği tanık da bunu doğrulayacak" dedi.

Öte yandan, IMF tarafından yapılan bir açıklama ile Dominique Strauss-Kahn'ın yerine, vekaleten yardımcısı John Lipsky atandığı belirtildi.

Bir suçlama daha

Bu arada IMF Başkanı hakkında bir cinsel saldırı suçlaması daha geldi. Fransa'da gazeteci yazar Tristane Banonaki, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn tarafından 2002 yılında cinsel tacize uğradığını iddia etti.

Kadın gazetecinin avukatı David Koubbi, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, IMF Başkanı aleyhinde dava açmayı değerlendirdiklerini söyledi.

Fransız avukat, "bu konuyu müvekkilimle birlikte gözden geçiriyoruz" dedi.

31 yaşındaki gazeteci Tristane Banonaki'nin, cinsel taciz iddiasını 2007 yılında katıldığı bir televizyon programında da dile getirdiği belirtildi.

Fransız avukat, Tristane'ın, daha önce Strauss-Kahn'ın aleyhine dava açmaması için, Sosyalist Parti bölge konseyi üyesi olan annesi tarafından ikna edildiğini kaydetti.

Avukatları: "Otelde değildi, kızıyla yemekteydi"

Bu arada Dominique Strauss-Kahn'ın avukatlarının, taciz iddiasının olduğu saatlerde müvekkillerinin, kızıyla birlikte öğle yemeği yediğine ilişkin kanıtı mahkemeye sunmaya hazırlandıkları öne sürüldü.

Fransız RMC radyo kanalı, mahkemeye sunmak için delil araştıran avukatların, Strauss- Kahn'ın, "taksi ile havaalanına gitmeden önce, kızıyla birlikte bir lokantada öğle yemeği yediğini ve iddia edildiği gibi tacizin gerçekleştiği sırada otelde olmadığını kanıtlayacaklarını" duyurdu.

Radyo kanalı, avukatların yapacakları savunmada, müvekkillerinin kesinlikle masum olduğunu ve suçlamaları kabul etmeyeceklerini söyleyeceklerini aktardı.