Chp‘den Şeker Fabrikaları Projesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra adayı Veli Ağbaba, şeker fabrikasının ve alanının peşkeş çekilmeyeceğini belirterek, "Şeker Fabrikalarını bir çatı altında toplayacağız. Doğu Şeker‘i kuracağız" dedi.

CHP Malatya 1. sıra adayı Veli Ağbaba ve 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen Battalgazi ilçesinde seçim çalışmasında bulundular. CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, "Köyleri geziyorum ve her yerde de karşılaştığım sorun aynı; yoksulluk ve işsizlik. Bu öyle bir yoksulluk ki gezdiğim yerlerde görüyorum. Gezerken tüylerim diken diken oluyor. Bu yoksulluk öyle zalim kötü bir şey ki herkesi AK Partili, MHP‘li ve CHP‘li arkadaşlarımızı etkiliyor. Temel sorun buysa bu sorunu ortadan

kaldıracağız. Aile Sigortası ile maaş bağlayacağız, böylelikle hiç kimsenin bebeği 2,5 aylıkken açlıktan ölmeyecek" dedi.

CHP‘nin iktidarı sırasında üretimin artacağını belirten Ağbaba, şu şekilde devam etti: "Tütüne, şeker pancarına kota koydular. Geldiğimizde bunu değiştireceğiz. Şeker fabrikalarını bir çatı altında toplayacağız. Doğu Şeker‘i kuracağız. Şeker fabrikasının çalışmasını sağlayacağız. Kimse kusura bakmasın, hiç kimseye şeker fabrikasını ve şeker fabrikası alanını peşkeş çekmeyeceğiz. Sümerbank‘taki yaşadığınız olayı yaşamayacaksınız. Sümerbank kapandığında herkes etkilenmedi mi? Etkilendi. Çünkü orada

herkesin emeği, alın teri vardı. Eğer bir ülkenin kaynakları çalınıyorsa bilin ki sadece bizim emeğimiz çalınmıyor. Bütün Türkiye‘de yaşayan insanların emeği ve alın teri çalınıyor buna bir son vereceğiz."

Kaynak: İHA