Bakan Davutoğlu‘nun Seçim Gezileri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi Konya‘daki seçim gezileri kapsamında Altınekin ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.

Bakan Davutoğlu, miting öncesi Altınekin ilçesi girişinde bulunan bir tarlada hububatın düşmanı olan süne zararlısıyla biyolojik mücadele kapsamında üretilen parazitoitlerin doğaya salınımı törenine katıldı. Tarım İl Müdür Vekili Bülent Alparslan‘dan parazitoitler hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu, doğaya tüpler içinde bulunan paraziotlerden bıraktı. Daha sonra Altınekin ilçesine gelen Bakan Davutoğlu, burada düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Türkiye‘nin dünyanın 7. büyük tarım ekonomisine

sahip ülkesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu başarımızda Konya‘nın ve siz Altınekinlilerin büyük payı var. Çünkü tarım denince akla gelen ilk yer Konya‘dır. Biz de AK Parti hükümeti olarak tarıma büyük destek sağladık. Bugüne kadar 2.5 milyar liralık destek sağladık tarımımıza. Bundan sonra da bu desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye‘nin artık ileri demokrasiyle tanışma zamanının geldiğini de dile getiren Bakan Davutoğlu, "Artık sizin içinizden gelen ve sizin seçtiğiniz insanların bu ülkenin kaderine egemen olması gerek. Bu ülkenin kaderinin artık kapalı kapılar arkasında bir takım kişilerin odalarında, salonlarında değil bu meydanda, bu milletle şekillenmesi gerek. Biz başkaları gibi başka yerlere gitmiyoruz. Biz sadece milletin bağrına, gönlüne gidiyoruz. Ülkemizi, 2023 yılında dünyanın en büyük ülkeleri arasına, en büyük

10 ekonomisi arasına sokacağız ve küresel bir aktör yapacağız. Bunun için 3 şart var. Birincisi millet egemenliği. Demokrasinin tam mükemmel uygulanması. Yeni bir anayasayı bunun için istiyoruz. Sizlerin seçtiği insanlar, sizin adınıza menfaatiniz ve geleceğinizi düşünerek yeni bir anayasa yapsınlar. Ve her yerde gür bir sesle sizin yüreğinizin sözcüsü olsunlar" şeklinde konuştu.

Türkiye‘yi bölmek isteyenlerin emellerine ulaşamayacağını dile getiren Bakan Davutoğlu, "Hiçbir dış mihrak, hiç bir iç fitne, kardeşliğimizi bozmasın. Bu kardeşliği hep birlikte muhafaza edelim. Hiç kimse ayrımcılığa tabi olmasın. Hangi mezhep, hangi ırktan olursa olsun her insan başı dik onurluca yaşasın ve dünyada onurlu yerini alsın" dedi.

Kaynak: İHA