Patnos‘ta Gerginlik

Ağrı‘nın Patnos ilçesinde 12 PKK‘lının öldürülmesini protesto için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından çoğunluğu çocuk olan göstericiler polisi taşladı.

Bugün BDP‘nin Patnos‘taki çözüm çadırında toplanan partililer ve vatandaşlar toplu halde ellerindeki pankartlarla Menderes Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapılacağı yere giden kalabalık, önlerinde öldürülen 12 kişi için 12 karanfil takılmış siyah bez taşıdılar. Basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe Başkanı Bekir Acar, "PKK‘nın eylemsizlik kararına rağmen öldürülen 12 Kürt gencini saygıyla anıyoruz" dedi.

Biten basın açıklamasının ardından Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ve BDP Patnos İlçe Başkanı Bekir Acar kalabalık topluluğa hitaben, çevreye ve esnafa zarar vermeden sessizce çadıra doğru gidecekleri duyurusunu yaptı. Yürüyüş sırasında bazı kişiler kalabalığı takip eden polislere maytap ve taşlarla saldırdılar. Ardından çevrede bulunan iki işyerinin camları kırılırken polis bu taşlamaya biber gazıyla müdahale etti. Kısa süren taşlamayı BDP Patnos İlçe Başkanı Bekir Acar ve Belediye Başkanı Yusuf

Yılmaz araya girerek durdurmak istedi. Yaklaşık 200 kişilik grubu sakinleştirmeye çalışan başkanlar da atılan taşlardan nasibini aldı.

Bir süre çözüm çadırının önünde bekleyen vatandaşlar yöneticiler tarafından dağıtıldılar. Dağılan grup Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan CHP seçim bürosuna da saldırdı. Olayda seçim bürosunun camları kırılırken saldırganların çoğunun çocuk olmaları dikkatlerden kaçmadı. Olay yerine giden polis ekiplerine tekrar taş atan çocuklar polisler tarafından kovalanarak mahalle aralarına dağıldılar. İlçede herhangi bir taşkınlığa karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

İlçede gerginliğin halen devam edildiği belirtildi.

Kaynak: İHA