Mhp Milletvekili Mustafa Kalaycı:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hükümeti eleştirerek, milli ve manevi değerlerin tahrip edildiğini, her alanda değerler erozyonu yaşandığını söyledi.

Mhp Milletvekili Mustafa Kalaycı:
MHP Konya İl Başkanlığı’nda, milletvekili adayları Sait Gönen, Durmuş Ali Açıkel ve Zuhal Ekici ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Mustafa Kalaycı, AK Parti iktidarı döneminde, yozlaşma ve değerler erozyonunun kaygı verici duruma ulaştığını ifade etti. Kalaycı, “Ülkemizin kuralları ve kurumları, milli ve manevi değerlerimiz tahrip edilerek her alanda değerler erozyonu yaşanmış, yozlaşma korkunç boyutlara ulaşmıştır. İcra dosya sayısı 10 milyondan 18 milyona yükselmiş, sadece Konya merkezde icra dosya sayısı 200 bine ulaşmıştır. Boşanma sayısında özellikle son yıllarda patlama olmuş, 2010’da 116 bin boşanmaya ulaşmıştır. Alkollü içki tüketimi 4 kat artmış olup, alkole başlama yaşı 11’e yükselmiş, uyuşturucuya başlama yaşı 12’ye kadar inmiştir. Fuhuş artmış, Konyamızda bile birçok mahallede fuhuş yuvaları faaliyet gösterir olmuştur. AKP iktidarında eğitim alanında da Avrupa Birliği’ne uyum adı altında milli ve manevi değerlerden yoksun bir müfredat okullarda uygulamaya konulmuştur. Ders kitaplarında birçok konu küresel bakış açısıyla ele alınmıştır. Çocuklarımızın bilinçaltında manevi ve milli şuurdan uzak bir anlayış yerleştirilmeye çalışılmıştır” dedi.

İktidar partisini milli ve manevi değerleri istismar etmekle suçlayan Kalaycı, sözlerine şöyle devam etti, “Katsayı adaletsizliğini gidereceğiz, İmam Hatip Liseleri’nin önünü açacağız diyenler, Heybeliada Papaz Okulu’nu açmaya yönelmiştir. Ayasofya Camii’ni ibadete açacağız diyenler, Sümela Manastırını, Tarsus ve Akdamar Kilisesini ibadete açmışlardır. Kur’an Kursunu yıkarken, kiliseleri bu milletin parasıyla onarılmıştır. Başörtüsü namus borcumuz derken, zinayı cezasız bırakarak namussuzluğun önünü açmışlardır.”

Milletvekili Kalaycı, Başbakan Erdoğan’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, 14 papazın Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı yapıldığını ve böylece Lozan Anlaşması’nın da delindiğini dile getirdi.

Kalaycı, “Bugün Müslüman Türk soydaşlarımızın seçtiği Müftü’yü kabul etmeyen bir Yunanistan var karşımızda ve kendisi atama ile müftü tayin etmektedir buna karşı biz tam tersi bir uygulama yapıyoruz. Yani Lozan Anlaşmasındaki mütekabiliyet esasında çiğniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliğine ‘Zina’ konusunda diklenilmesine rağmen geri adım atıldığını ileri süren Kalaycı, “One Minute ile İsrail’e diklenen Başbakan, İsrail ile anlaşma imzalayarak OECD’ye üye olmasına onay vermiştir. Peygamber Efendimize hakaret edenleri koruyan Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olmasına önce karşı çıkılmış ardından onay verilmiştir. Libya’da NATO’nun ne işi var denilirken bir hafta sonra NATO’nun Libya’ya müdahalesi kabul edilmiştir” diye konuştu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, iktidarları döneminde öncelikle milli ve manevi değerler ile evrensel değerlerin güçlendirileceğini, siyasi ahlak yasasının çıkarılacağını, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılacağını, üreten ekonomi programı ile milletin işsizliğe mahkum olmaktan kurtaracaklarını, yaz döneminde camilerde verilen din kültürü, ahlak bilgisi, ve Kur’an öğretiminde yaş sınırının kaldırılacağını, ‘Hilal Kart’ projesi ile yoksula sahip çıkılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA