Datça’Da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Datça’da engelliler haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde engelli bir çocuğun hayat hikayesinin anlatıldığı filmle başladı. Filmin gösterimine İlçe Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Garnizon komutanı Erdal Maviş, Belediye Başkanı Şener Tokcan ile engelli çocukların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Datça’Da Engelliler Haftası Etkinlikleri
Filmin ardından, Datça Belediyesi Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında engelli çocukları Kent Park’ta bir araya getirdi.

Fotoğraf sanatçısı Taias Farzab ve Müzisyen Hakan Sezgin’in konuk olarak katıldığı etkinlikte Datça Belediyesi’nin engelli çocuklara hediye ettiği fotoğraf makinalarıyla engelli çocuklara fotoğraf çekmek öğretildi. Engelli çocuklar daha sonra müzisyen Hakan Sezgin’in engelli çocuklar için hazırladığı müziklerle dans ettiler.

Datça Belediye başkanı Şener Tokcan etkinliklerde yaptığı konuşmada; “Sosyal sorumluluk çerçevesinde engelli çocuklarımızın hayatlarını daha çok kolaylaştırma çabası içerisindeyiz. Onlar için daha yaşanabilir bir çevrede olmalarını arzuluyoruz. Biz onlara özel çocuklar olarak bakıyoruz ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor”dedi.

Kaynak: İHA