Borsa Çanını Bu Kez Öğrenciler Çaldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası‘nda (İMKB) seans açılış çanını, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)‘nun kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencileri çaldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası‘nda (İMKB) seans açılış çanını, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)‘nun kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencileri çaldı.

    SPK‘nın öğrencilerde tasarruf ile yatırım bilinci oluşturmak adına ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında yaptığı kompozisyon yarışmasında dereceye giren makaleler çan töreninin ardından kamuoyuna açıklandı. Öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldığı törende SPK Başkanı Vedat Akgiray, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) Başkanı Nezat Öztangut hazır bulundu.

    Törende söz alan SPK Başkanı Vedat Akgiray, Türkiye‘nin doğusundan batısına kadar pek çok öğrencinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tasarrufun önemine vurgu yapan Akgiray, öğrencilere şu uyarılarda bulundu:

    "İleride büyüyünce hepiniz ayrı iş kollarında görev alacaksınız. Tabii gelirleriniz de değişecek. Geliriniz her ne olursa olsun yarınlar için tasarruf edin, ileride ihtiyacınız olabilir. Hiçbir zaman ‘Gelirim az, tasarruf etmem.‘ demeyin. 10 lira, 20 lira kenara koyun ve uzun vadeli tasarruf edin. Kısa yoldan zengin olmaya bakmayın. Bu ülkede olduğunuza şükredin, yarınlara da umutla bakın."

    Konuşmasında, kompozisyon yarışmasına katılan öğrencilere de takılan Akgiray, "Bu çocuklarımıza iyi bakın hepsi tertemiz, bunlarında hiçbirinde manipülasyon yok." diye espri yaptı.

    İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ise kurum olarak çocukların birikimli olmalarını, akılcı yatırımlar yapmalarını önemli gördüklerini ifade etti. Erkan, kompozisyon yarışması ile bir duyarlılık oluşturulmasından da büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

    Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya da finansal eğitimin ekonomik bunalımların ardından önemli bir konum aldığını kaydetti. Bu anlamda kendilerinin ellerinden geleni yaptığını aktaran Kaya, finansal okur yazar yetiştirmeyi esas aldıklarını vurguladı. Kaya, kompozisyon yarışması ile öğrencilerde yatırım bilinci oluşturmayı öngördüklerini sözlerine ekledi.

    Törende daha sonra SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, TSPKAB Başkanı Nevzat Öztangut ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler borsa çanını çalıp seansı başlattı.