Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninde

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap ediyor.



Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle;

Devlet işçisine, memuruna borçlu olur mu dedik. Biz hemen gelir gelmez sendikalarla görüşmelerimizi yaptık süratle parayı ödedik işi bitirdik. Şuanda bizim işçimize, memurumuza borcumuz yok. Aynı şekilde KEY toplamışlar sizleri konut sahibi yapacaklardı. Paralar kesildi ama kimse konut sahibi olamadı. Herkes umudunu yitirince makbuzları da yitirdiler.

O makbuzları biz bulup çıkardık. Onları da ödedik ödüyoruz. Sadece Başkent Ankara'da değil 81 vilayette çarklar işliyor, kepenkler umutla açılıyor, şükürle kapanıyor. 81 Vilayette atölyeler tıkır tıkır çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ayyıldızlı bayrağı tüm dünyada gururla dalgalanıyor. Bunu hep birlikte başardık, hep birlikte inşa ettik. Sevdamız, aşkımız muhabbetimiz kardeşliğimiz bizi bu günlere getirdi. Çok daha iyisini yapacağız. Bizim için artık uzak diye kenar diye ucra diye bir kavram yok. Artık hedef 2023.

Bizim sınırsız altın madenlerimiz yok, petrolümüz yok. Bizde çok daha önemli bir kaynak var. Zeki, üretken, dinamik, genç bir iş gücümüz var. İşte İvedik'teki gibi, Ostim'deki gibi adeta taşı sıkıp suyunu çıkartan dünyayı kendilerine hayran bırakan KOBİLERİMİZ var. Avrupa'ya Amerika'ya ihracat yapan atölyelerimiz var. Bize düşen sizin yollarınızı açmak.