İran‘dan Dünyaya Bahreyn Çağrısı

TAHRAN (A.A) – 15.05.2011- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, dünya meclis başkanlarından, Bahreyn‘deki insani trajedi ve sivillere yönelik şiddete karşı harekete geçmelerini istedi.

Meclis Haber Dairesi‘nin bildirdiğine göre, Laricani, dünya meclis başkanlarına gönderdiği mektupta, ‘‘Halkların temsilcileri olan dünya meclislerinden, insani bir görev olarak Bahreyn‘deki yaygın insan hakları ihlalleri ve insani trajediye tepki göstermeleri bekleniyor. Onlar, uluslararası ilgili birimler nezdinde açık bir tavırla Bahreyn halkının haklı taleplerini desteklemeli ve sürüp giden insanlık dışı uygulamaları önlemeliler‘‘ ifadesini kullandı.

Bahreyn yönetiminden, kendi halkının meşru ve barışçıl isteklerini yerine getirmesini isteyen Laricani, işgalci güçlerin de bir an önce Bahreyn‘i terk etmeleri gerektiğini vurguladı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika‘daki halklar gibi Bahreyn halkının da demokrasi ve özgür seçim istediğini belirten Laricani, ‘‘Bu istek, insani değerler ve uluslararası tüm yasalara göre, her milletin olduğu gibi Bahreyn halkının da vazgeçilmez isteğidir‘‘ diye yazdı.

Laricani, ‘‘Bahreyn halkının haklı ve meşru isteklerine, kurşun, tutuklama, işkence, yaralama ve öldürme ile cevap verildiğini, genç-yaşlı, kadın-erkek-çocuk demeden masum insanların kanının akıtıldığını, kadınlara tecavüz edildiğini ve insanlık dışı muamele yapıldığını‘‘ ileri sürdü.

Laricani, ‘‘Bahreyn halkının isteklerine karşı duyarsız kalınması ve şiddete başvurulması gelecekte gerginliğe ve güvensizliğe zemin hazırlayacak. Bölgede kalıcı güvenliği sadece demokrasi sağlayabilir‘‘ ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA