Engelliler Haftası

Engelliler Haftası münasebetiyle Trabzon‘da bir etkinlik düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi‘nde (KTÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, engelli vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptı ardından basın açıklaması düzenledi.

KTÜ‘lü öğrencilerin oluşturduğu, KTÜ Toplum Gönüllüleri Vakfı‘nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşte engelliler, kaldırım engeline takılırken, yanlarında bulunanların yardımıyla yürüyüşü tamamladığı gözlendi. "Engelsiz Trabzon için gönüllüyüz", "Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu" pankartı taşıyan grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan KTÜ‘lü öğrencilerden Alpaslan Teberik, dünyada yaklaşık 450 milyon engelli bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye‘nin 27 üniversitesinden 40 öğrenci, 4 gün boyunca engelli hakları ve engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntılar üzerine çalışma yürüttü. Dünyada 450 milyon çıvarında engelli bulunmaktadır. Bu rakamın 9 milyonu Türkiye‘den olurken, bunlardan 10 bine yakını Trabzon‘da. Türkiye‘de her 8 kişiden 1‘i engelli. Engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntılar, onların

daha çok evlere kapanmasına yarıyor. Belediyeler tarafından sakatların kaldırımlara çıkacağı yerler yapılmamaktadır" dedi.

Kaynak: İHA