Emine Erdoğan 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesine destek oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine destek sağlamak amacıyla Conrad Otel'de düzenlenen resim müzayedesine katıldı. Erdoğan"Onların sevinci bizim aşkımızı artırdı. Onların coşkusu heyecanımızı artırdı. Küçük bir gönül hareketi, bugün büyük bir yardım organizasyonuna dönüştü" dedi.

Emine Erdoğan 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesine destek oldu
Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) işbirliğiyle yürütülen "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine destek sağlamak amacıyla Conrad Otel’de düzenlenen kokteyl ve resim müzayedesine katıldı.

Emine Erdoğan müzayededen önce yaptığı konuşmada, "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine katkı amacıyla düzenlenen kokteyl ve müzayedenin başarılı geçmesini dileyerek, "Projeye destek veren Üsküdar Belediyemize, TOGEM ve TİKAD’a, değerli sanatçılarımıza, tüm kurumlara ve şahıslara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

TOGEM’in 2005 yılındaki kuruluşuna bizzat destek ve katkı verdiğini vurgulayan Erdoğan, TOGEM’in aradan geçen 6 yılda çok güzel, çok anlamlı işlere imzasını attığını kaydetti.

Emine Erdoğan, TOGEM bünyesinde hayırseverlerin, kurumların, TİKAD gibi derneklerin katkılarıyla, 6 yılda 62 okul öncesi eğitim birimi, 12 gezici anaokul, bir spor kompleksi, bir engelli çocuklar eğitim merkezi kurduklarını bildirerek, "Bine yakın çocuğumuza okul öncesi eğitim imkanı sunduk, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdık, evlilik hazırlığı yapan gençlerimize ellerimizi uzattık" diye konuştu.

Kısa süre içinde Türkiye genelinde, çocukları, aileleri sevindiren, onlara umut ışığı olan bir gönül hareketine dönüştüklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:"İnanın, elimizi uzattığımız o çocuklardaki, o ailelerdeki sevinci, heyecanı kelimelerle anlatmanın imkanı yok. Çocuklarımıza, muhtaç kardeşlerimize ulaştıkça, onların gözlerinde umut ışığının yeniden parladığını gördükçe, aynı coşkuyu, sevinci, heyecanı bizler de yaşadık. Onların sevinci bizim aşkımızı artırdı. Onların coşkusu heyecanımızı artırdı. Küçük bir gönül hareketi, bugün büyük bir yardım organizasyonuna dönüştü. Ben eminim ki, bugün bizim elimizi uzattığımız çocuklar, yarın okullarını bitirip iş sahibi olduklarında, daha büyük imkanlara kavuştuklarında, kendileri daha fazla kişiye ulaşacak ve yoksulluğu en aza indireceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte başlattığımız ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası sayesinde, Türkiye genelinde 350 bin kız çocuğumuzu ve hanım kardeşimizi okulla buluşturduk, onlara okuma yazma öğrettik."

-MARDİNLİ KIZ ÖĞRENCİNİN BAŞARISI-
Erdoğan, Mardin’de bir öğretmenin, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde bir kız çocuğunu, ailesini teşvik ederek okula kazandırdığını anlatarak, "Bu kızımız, yaşadığı köyde okula giden, kendi ailesi içinde liseye giden ilk kızımız oldu. Daha sonra ne oldu biliyor musunuz? O kızımız, 2010 yılında LYS sınavında Türkiye genelinde 93’üncü oldu" şeklinde konuştu.

Esasen bu zeki öğrencinin dereceye girmekten çok daha büyük bir başarının sahibi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"O kızımızın başarısının ardından, aynı köyümüzden 23 kız çocuğumuz daha okula başladı. Bir küçük adım, arkadan bütün bir toplumun ilerlemesini sağlayabiliyor. Bir kelebeğin kanat çırpışı, dalga dalga büyüyerek devasa rüzgarlara dönüşebiliyor. Şimdi okula kazandırılan o kızlarımız, arkalarından çok daha fazla kız çocuğumuzu getirecekler. Onlar iş hayatına, aile hayatına girdikçe, onların yetiştirdikleri çocuklar, gençler toplumu değiştirecekler. İyi niyetle atılan hiçbir adım karşılıksız kalmıyor, hiçbir girişim boşa gitmiyor. Bu tür hayır hareketlerine, bu tür iyilik hareketlerine çok daha fazla insanımızın, çok daha fazla sivil toplum örgütümüzün dahil olmasını yürekten arzuluyor ve destekliyorum."

Türk insanının hayırsever olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Bizim insanımız, elindeki bir parça somunu dahi paylaşmak konusunda son derece cömert. Yeter ki bunun yolunu açalım, yeter ki teşvik edelim, paylaşmanın ortak zeminlerini oluşturalım" dedi.

Erdoğan, TOGEM’in, böyle bir ortak payda, böyle bir zemin haline geldiğini belirterek, "Ben bir kez daha, başta Saadet Gülbaran hanımefendi olmak üzere TOGEM’in tüm çalışanlarına, tüm destekçilerine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Gecede gerçekleştirilen resim müzayedesinde yaklaşık 60 eser görücüye çıktı. Emine Erdoğan, Selami Yazıcı’ya ait "Papatyalar" isimli eseri 20 bin TL’ye satın alırken, müzayedede Utku Varlık’a ait eser 200 bin TL’ye alıcı buldu.

Müzayededen elde edilen yaklaşık 1 milyon TL’lik gelir, "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi için kullanılacak. Programa, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın eşi Nurten Çapkın, AK Parti Milletvekili Adayı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ve Demet Sabancı Çetindoğan da katıldı.