Elinin Hamuru İle Oy İstedi

AK Parti Bursa milletvekili adayı Tülin Erkal Kara, Mudanya‘da gözleme yapan kadınlarla birlikte hamur açarak gözleme yaptı. Kara, elinin hamuruyla vatandaşlardan oy istedi.

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Kara, Bursa‘nın ilçelerini ve köylerini karış karış gezmeye devam ediyor. Gittiği yerlerde vatandaşlarla sohbet eden Kara, Mudanya‘nın Işıklı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı. Kara, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle toplanan bayanlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Mudanya‘ya geçerek esnafı ziyaret eden Kara, gözleme yapan bayanları görünce eline oklavayı alarak tezgahın başına geçip hamur açmaya başladı. Bir yandan hamuru açmaya

çalışan Kara, elinin hamuru ile vatandaşlardan oy istedi.

AK Parti‘nin icraatlarını anlatan Kara, 12 Haziran genel seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Kara, "Halkımız bizi seviyor, biz de onları severek hizmet ediyoruz. Biz halkın siyasetçisiyiz, onların vekiliyiz. Vatandaşa tepeden bakan, onlara mesafeli duran bir anlayışla hareket etmedik" diye konuştu.

"12 HAZİRAN‘DAN SONRA SİYASİ PARTİLER YASASI YENİDEN ŞEKİLLENECEK"

12 Haziran seçimlerinden sonra yeni anayasa çalışmalarının başlayacağını hatırlatan Kara, yeni anayasanın demokratik ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacağını belirtti. Kara, "Yeni anayasa, önümüzdeki seçimde oluşacak yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde hazırlanacak. Yeni anayasa yeterince kısa, öz, açık, insan odaklı ve özgürlükçü olacak. Demokrasinin güçlenmesi, siyaset kurumunun ve sivil toplumun güçlenmesiyle mümkündür. Şunu burada hatırlatmak istiyorum; tek başına iktidar dönemleri Türkiye için

her zaman ekonominin büyüdüğü, ülkenin kalkındığı dönemler olmuştur. Koalisyon dönemleri ise, ekonomik ve siyasi krizlerin yaşandığı, kazanımların heba edildiği dönemler olmuştur. Bu gerçekten hareketle Siyasi Partiler Yasası‘nı yeniden ele alacak, siyasetin finansmanı ve siyasi etik yasalarını yeni anayasa çerçevesinde şekillendireceğiz. Aynı şekilde Seçim Yasası da" dedi.

Mudanya‘nın Işıklı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine AK Parti milletvekili adayı Tülin Erkal Kara‘nın yanı sıra MHP Bursa milletvekili adayı Necati Özensoy, CHP milletvekili adayı İlhan Demiröz ile Demokrat Parti Bursa milletvekili adayı Haydar Baş da katıldı.

Kara, vatandaşlardan kendilerine destek sözü alarak Mudanya‘dan ayrıldı.

Kaynak: İHA