Chp’Li Adaylar, İşadamlarıyla Buluştu

CHP İzmir Milletvekili adayları Bakırçaylı işadamlarıyla buluştu. CHP’nin KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik sözlerini sıralayan vekiller, partileri için oy istedi.

CHP İzmir Milletvekili adayları Bakırçaylı işadamlarıyla buluştu. CHP’nin KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik sözlerini sıralayan vekiller, partileri için oy istedi.

CHP İzmir milletvekili adayları Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Birgül Ayman Güler, Levent Eyipişiren, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Mustafa Moroğlu Bakırçay Genç İşadamları Derneği (BAGİAD)‘nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Türkiye’de üretim girdilerinin çok yüksek olduğunu söyleyen İzmir Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, “Türkiye, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Enerji ve istihdam üzerinde çok büyük bir vergi yükü ve önemli bir kayıt dışı ekonomi var. Bütün bu olumsuz koşulları ortaya koyuyor ondan sonra da KOBİ’lere ‘Hadi dünyayla rekabet et’ diyoruz. Böyle bir rekabet olamaz.” dedi.

Ulusal pazarda, uluslararası sermayenin yerli üreticilere göre daha etkin bir noktaya geldiğini ifade eden Susam, “AKP’nin ekonomiyle ilgili en olumsuz politikalarının başında ülke pazarını uluslararası sermayenin kar iştahına terk etmesi gelmektedir. Uygulanan kur politikası nedeniyle bir ürünü ithal etmek, üretmekten daha ucuz hale geldi. Hipermarketler sanayiciye ‘Ben bu ürünü uzak doğudan ucuza getiriyorum. Bu fiyata vermezsen rafıma sokmam’ diyor. Oysa KOBİ’lerimiz ürünlerini bu pazarda satacak, böylece gelişip güçlenecek.” diye konuştu.

CHP’nin, KOBİ’leri ülkenin dinamik gücü olarak gördüğünü söyleyen Mehmet Ali Susam, “Uluslararası rekabette büyük şirketlerimiz olacak. Ancak ekonominin dinamizmi tüccar, sanayici ve KOBİ’dir. Teşvikleri KOBİ’leri rekabetçi hale getirmek için verirseniz, teknoloji ve makine parkı geliştirmelerine, pazarda daha güçlü olmalarına destek olursanız KOBİ’ler hızla büyür ve ihracatçı olurlar. CHP iktidarında uluslararası lobilerin değil, üretim yapan KOBİ’lerin hükümeti olacağız.” dedi.

CHP’li adaylardan Rahmi Aşkın Türeli ise İzmir’in kamu yatırımlarından Ankara ve İstanbul’un yarısı kadar pay aldığını söylerken, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, “2001 krizi, cari açık 8 milyar dolara ulaştığı için çıkmıştı. Oysa cari açık bugün 22,1 milyar dolara ulaştı. Ekonomistler, Cumhuriyet tarihin en riskli döneminde olduğumuzu söylüyor. Bu açık şu an tamamen sıcak parayla finanse ediliyor. Sıcak parada küçük bir hareketlenme olsa, bu para ülkeyi terk etmeye kalksa ekonomi o gün çöker.” diye iddiada bulundu.