Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Muğla‘da

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından Yılanlı Yaylası‘nda bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Yörük Şenliği’ne Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

MUHALEFET PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şenlik alanına Muğla Milletvekili adayları Ali Boğa ve Hayati Nizamoğlu ile birlikte geldi. Şenlik alanında MHP Muğla 1. sıra Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan ve CHP 2. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Nurettin Demir ile selamlaştı. Üç partinin milletvekili ile bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu, daha sonra adaylar ile birlikte fotoğraf çektirdi.

DÜĞÜN HAVASINDA SEÇİM

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Baka Eroğlu, 12 Haziran seçimlerini bazı kişiler tarafından kavga ortamına sokulmak istediğini kaydederek, "Bu seçimlerin düğün havasında olması lazım. Hatta kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Fikir ayrılıklarını bir zenginlik olarak düşünmemiz gerekir. Fikirleri çatıştırarak daha güzel neticeler almak lazım. Ziya Paşa‘nın meşhur bir sözü var ‘Hakikat kıvılcımı fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar‘ diye. Bu vesile ile bizde fikirleri çatıştırarak, güzel şeyleri ortaya çıkaracağız. Amacımız zaten Türkiye‘yi dünyadaki layık olduğu yere getirmektir, hedefimiz budur. Malumunuz 12 Haziran’da Türkiye‘de seçim var. Bazıları maalesef bu seçimleri çeşitli kavga ortamına çevirmek istiyor. Bu son derece yanlıştır, biz seçimi düğün havasında geçirmek istiyoruz. Herkesi kucaklayacağız, demokrasinin güzelliği de budur. Demokrasiyi hazmedemeyenler kavga çıkartmak istiyor. İşte buradaki güzelliği görüyorsunuz, 15 bin kişi bir arada. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz sürece bizi hiçbir güç bölemez. Türkiye‘nin yükselişini, tırmanışımızı engelleyemez" dedi.

“YÖRÜKLÜK MERTLİKTİR”

Bakan Eroğlu Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Yörek Şenliği’ne de değinerek, “Yörüklük mertliktir. Türk insanının kanında vardır Yörüklük. Yörüklük, bayrağına, vatanına ve milletine sadık demektir. Vatanı için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz demektir. Hep birlikte Türkiye’nin ileri gitmesi için gece gündüz çalışacağız. Başbakanımızın hedef koyduğu 2023 yılında dünyanın en önemli ekonomisine sahip ülke yapmak için çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA