Çesiad Üyeleri Ve Öğrenciler İskilip‘i Gezdi

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Çorum tanıtım etkinliği kapsamında dernek üyeleri Çorum‘un İskilip ilçesini gezdi.

Geziye ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Yargıtay Üyesi ve Cumhuriyet Savcısı Zihni Doğan, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Şahin, ‘Atıf Hoca‘ kitabının yazarı Mehmet Sılay, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Tasnif Uzmanı Şakir Duran, ÇESİAD kurucu üyelerinden işadamı Mustafa Yağlı, dernek üyeleri ve derneğin burs verdiği üniversite öğrencileri katıldı.

ÇESİAD heyetini İskilip‘te Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi karşıladı.

Seyirtepe‘deki kahvaltının ardından ÇESİAD tarafından kardeş okul seçilen Sakarya İlköğretim Okulu‘nda, İstanbul‘da eğitim gören Çorumlu öğrencilerin hazırladığı "Bir Kitap Yeni Bir Hayat" projesi kapsamında toplanan bin 500 hikaye kitabı, kütüphane mobilyaları, çeşitli spor malzemeleri, test kitapları ve anasınıfı için oyuncakların yer aldığı kütüphane açılışı yapıldı.

Açılışın ardından İskilip Azmimilli İlköğretim Okulu Konferans Salonu‘nda İskilipli Atıf Hoca Paneli düzenlendi.

‘Atıf Hoca‘ kitabının yazarı Mehmet Sılay tarafından Atıf Hoca ile ilgili bilgilerin verildiği panelin ardından İskilipli Atıf Hoca‘nın mezarını ziyaret eden heyet, İskilip kalesi, tarihi İskilip çarşıları ve kaya mezarları gezisinin ardından İskilip‘ten ayrıldı.

Kaynak: İHA