Polis Ceza Yerine, Sürücülere Kask Dağıttı

İzmir Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası kapsamında Torbalı ilçesinde 40 motosiklet sürücüsüne kask hediye etti.

Polis Ceza Yerine, Sürücülere Kask Dağıttı
İzmir Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası kapsamında Torbalı ilçesinde 40 motosiklet sürücüsüne kask hediye etti. Motosikletlilere yönelik denetimlerini sıklaştıran Torbalı İstasyon Amirliği ekipleri, farklı bir uygulamaya imza attı. İlçede kask ihtiyacı olduğu belirlenen motosiklet sürücülerini istasyona davet eden ekipler, dikkat etmeleri gereken kurallar ve kask kullanmanın faydalarını anlatarak birer de kask hediye etti.

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, İstasyon Amirliği‘nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada gençlik yıllarında motosiklet kullanıcısı olduğunu anlattı. Yaz aylarında motosiklet kullanımının ve buna bağlı olarak kazaların arttığını belirten Arslan, motosiklet sürücülerine yönelik bilinçlendirme toplantılarıyla bu kazalarda hissedilir oranda azalma yaşandığını belirterek, ‘‘Kimse ceza yazmaktan zevk almıyor. Cezanın asıl amacı, sürücülerin kurallara uymasını sağlayarak can ve mal güvenliğini sağlamak. Motosiklet kullanırken kasklarınızı takın, kurallara uyun ve çevrenizdekilere örnek olun. Denetlemeler bundan sonra daha da artacak.‘‘ dedi.

Bölge Trafik Şube Müdürü Olcay Ceviz ise motosiklet sürücüsünün kazaya karışması durumunda kaskın hayati önem taşıdığını, bu yüzden kanun gereği değil, yaşamın bir parçası olarak takmak gerektiğini vurguladı. Kask kullanımının faydaları hakkında bilgi veren Başkomiser Celal Tekekaya da Türkiye‘de kaskın genellikle cezadan kurtulmak için kullanıldığını, halbuki motosikletin emniyet kemeri gibi olduğunu belirterek, "Kazada ya da düşme anında kask, başın alacağı darbeleri ve travmaları engellediği gibi rüzgâr, güneş, böcek gibi dış etkenlerden de korur. Kaskın ne kadar işe yaradığı kaza anında ortaya çıkar ama bunu yaşamadan önce bilmek gerekir.‘‘ diye konuştu.

Daha sonra kaskı bulunmayan 40 sürücüye kaskları dağıtıldı.