Mak‘tan Nefes Kesen Tatbikat

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK), Eğerce sahilinde ve ormanlık alanda nefes kesen tatbikatlar yaptı.

Mak‘tan Nefes Kesen Tatbikat
Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) ve Bursa Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Eğerce Ayazma sahilinde ve bölgede bulunan ormanlık alanda ortaklaşa eğitim tatbikatı yaptı. 30 kilometrekarelik alanda 20.00-03.00 saatleri arasında yapılan ve 3 gün süren eğitimlerde, enkazdan yaralı kurtarma ve ormanlık alanda kayıp arama tatbikatları yapıldı. Enkaza ve ormana yerleştirilen mankenleri kurtaran MAK ekibi takdir topladı.

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi arasından seçilen üyelerle balık adam tili oluşturulacak. Ekip, balık adam sertifikası alabilmek için eğitime hazırlanıyor. Balık adamların yanı sıra köpekli arama kurtarma ekibinin de oluşturulacağı bilgisini veren MAK üyesi Oktay Böbek, "Mudanya Belediyesi tarafından alınan 10 kişi kapasiteli 5 metrelik zodyak bod ile yaz aylarında boğulmalara anında müdahale edeceğiz" dedi.

Tam donanımlı arama kurtarma arıcı ile MAK Ekibinin Bursa bölgesinde en donanımlı ekip olacağını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Afetlere ekibin daima hazır olması için eksiklerimizi bir bir tamamlıyoruz. Gerektiğinde Bursa Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğüne destek veriyoruz. Geçen yaz Kurşunlu ve Eğerce sahilleri arasında 17 kişiyi boğulmaktan kurtardık" diye bilgi verdi.

Kaynak: İHA