Levent Göktaş'ın Çapraz Sorgusu Devam Etti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasında tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, çapraz sorgusu sırasında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Levent Göktaş'ın Çapraz Sorgusu Devam Etti
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen ikinci Ergenekon davasında tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, çapraz sorgusu sırasında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Göktaş‘ın avukatı Hasan Gürbüz, savcılık tarafından alınan ek ifadesinin kendisi ve avukatı Abdullah Kaya tarafından okunup okunmadığını sordu. Göktaş, "Hayır okumadık. Savcı işi olduğunu söyleyerek fırsat vermedi." sözleri üzerine Başkan Şengün, "Siz avukatsınız. Yanınızda da bir avukat var. Okumadan nasıl imzalarsın?" diye sordu. Göktaş da, "Savcı acelesi olduğunu söyleyince biz de okumadan imzalayıp verdik." dedi.

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese‘nin, ek ifadesine ilişkin sorularına da Göktaş, "İfadedeki ilk 4-5 sayfayı ben anlattım. Kız yazdı. Ancak ifadede düzenleme yapılmış. Söylemediğim sözler var." şeklinde konuştu.

Leyla Ecin ile Göktaş‘ın bir yıla yayılmış 13 telefon görüşmesi olduğunu ifade eden Taşkın, tanışıklığın nereden geldğini sordu. Leyla Ecin‘in, eş dost vasıtasıyla kendisini bulduğunu belirten Göktaş, "Türkçe, Rusça bir tercüme ile alakalı bir görüşmeydi." dedi. Leyla Ecin ile Kuzey Irak‘ta bir iş görüşüp görüşmedikleri şeklindeki soruya da Göktaş, "Kuzey Irak‘ta bir iş vardı ama olmadı." dedi.

Savcı Taşkın‘ın "Kubbealtı Restoran‘a gittiniz mi? kimler gelir gider, yargı camiası gelir mi" sorusuna Göktaş, "Ben gittim. Yargı camiası gelir mi biliyorum. Duvarlarında Demirel gibi tanınmış isimlerin resimleri var. Ben MHP eski milletvekili Ali Güngör ile yemek yemiştim." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı 16 Mayıs‘a tarihine ertelediklerini açıkladı.