Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Bitlis‘te

Halkın Sesi Partisi (HAS) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kendi iktidarlarında anayasayı halkın kuracağını belirterek "Bu anayasayı Türkiye‘deki halkın tamamı yapacak. Bunun için Anayasa Meclisi olacak. 1921 teşkilatı esasiyesi gibi özgürlük, hak, adalet ve eşitlik üzerinde bir siyasal sistemi siz kuracaksınız" dedi.

Seçim gezisi kapsamında Bitlis‘e gelen Numan Kurtulmuş, Eski Mutki Durağı meydanındaki Seçim İrtibat Bürosu‘nun açılışından önce düzenlenen mitinginde yaklaşık bin kişiye seslendi. Konuşmasının başında, "Helikopterimiz yok. Özel uçağımız yok. Günde 3-4 mitinge yetişelim. Biz kendi aracımızla ancak günde 2 miting yapabiliyoruz. Aracımız olmasa bile yürüyerek, sürünerek sizlere gelirdik" diyen Kurtulmuş "Bizim için her insan bir diğeri gibi eşit, hepsi aynı haklara sahiptir. Hiçbir şey insanın hiçbir

gerekçeyle bir diğerinden üstünlüğü ya da aşağı kalır tarafı yoktur. Onun için bizim gönlümüzde her insan insandır, her insan hazreti insandır. Bu sebepten dolayı HAS Parti iki temel konuda sizlere söz veriyor. Biz diğer partiler gibi yapacağız edeceği demiyoruz. Burada bütün Türkiye‘nin geleceği olan hükümet programını tüm halkımızla paylaşıyoruz. Önemli temel hedefimizden birincisi Türkiye‘de ileri derecede demokrasiyi kurmak, Türkiye‘de siyaseti, yönetimi sadece ve sadece dört yıldan dört yıla bir oy

vermek meselesi olmaktan çıkartmaktır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, kendi iktidarlarında anayasayı halkın kuracağını vaadini verirken "HAS Parti diyor ki bu anayasayı siz yapacaksınız. Bu anayasayı Türkiye‘deki halkın tamamı yapacak. Bunun için Anayasa Meclisi olacak. 1921 teşkilatı esasiyesi gibi özgürlük, hak, adalet ve eşitlik üzerinde bir siyasal sistemi siz kuracaksınız" dedi.

"12 EYLÜL‘LE HESAPLAŞMA BÖYLE OLMAZ"

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, 12 Eylül ile hesaplaşmanın 90 yaşındaki Kenan Evren‘i tutuklama olmadığına değindi. Kurtulmuş "12 Eylül ile hesaplaşmak 90 yaşındaki Kenan Evren‘i yargılamak değildir. 12 Eylül ile hesaplaşmak 12 Eylül anayasasının kökünden çöpe atmaktır. Başbakanımız hayallerini İstanbul‘da açıklıyor. Bizim de bir hayalimiz var. Türkiye‘nin dört bir köşesinde özgür ve eşit yaşam istiyoruz" dedi.

"ANA DİL, HERKESİN ANASININ SÜTÜ KADAR HELALDİR"

Kurtulmuş, bölgedeki Kürt sorununa da değinerek, "Biz 9 yıl iktidarda kaldıktan sonra, ‘Kürt sorunu yoktur‘ diyenlerden olmayacağız. Herkes dilediği gibi yaşacaktır. Ana dil, herkesin anasının sütü kadar helaldir. Başörtüsü sorununu ‘4 yıl sonra çözeceğiz‘ diyorlar. O koltuk kimsenin babasının malı değildir. Herkes dilini nasıl istiyorsa öyle konuşacak. Herkes kendi inançlarını nasıl benimsiyorsa öyle olacak. Bir tarağın dişleri gibi hür ve eşit olacak. Biz bu topraklarda bin senedir Müslüman bir

milletin çocukları olarak yaşıyoruz. Biz bu topraklarda aynı coğrafyanın insanları olarak yaşıyoruz. Aynı medeniyetin insanları olarak yaşıyoruz ve kıyamete kadar birlikte barış içinde, huzur içinde yaşayacağız. Son olarak ben partim adına 3 konuda sizlere söz veriyorum. Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız ve Belamlaşmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kurtulmuş daha sonra HAS Parti Bitlis İl Seçim İrtibat Bürosu‘nun açılışını yaptı. Bitlis ziyareti adına HAS Parti Bitlis İl Başkanı tarafından plaket verilen Numan Kurtulmuş, yapılacak olan mitingine katılmak üzere karayolu ile Muş‘a hareket etti.

Kaynak: İHA