Engelliler Askerlik Sevinci Yaşadı

Osmaniye’de 65 engelli, Karaoğlanoğlu Kışlasındaki bir günlük askerlik eğitimlerinin ardından törenle terhis oldu.

Engelliler Askerlik Sevinci Yaşadı
Osmaniye’de 65 engelli, Karaoğlanoğlu Kışlasındaki bir günlük askerlik eğitimlerinin ardından törenle terhis oldu.

Merkez, ilçeler, belde ve köylerden gelen 65 engelli, bir günlük temsili askerlik için sabah saatlerinde 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Karaoğlanoğlu Kışlasına geldi. Kayıtları yapılan engelliler, kışla içerisinde gezerek bilgi aldı. Daha sonra kısa bir eğitimin ardından kendileri için düzenlenen törene katıldı.

Törene Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Belediye Başkanı Kadir Kara, 39 Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay Uğur Özbek, Askerlik Şubesi Başkanı Pers. Albay Murat Özelmaser ve engelli askerlerin aileleri ile yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Topçu Üsteğmen Caner Aladağ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Caner Aladağ, askerlik mükellefiyetinin asker millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından 65 Engelli asker, bayrak ve silah üzerine yemin etti. Kışlaya ilk giren Piyade er Mehmet Ulutaş, ‘Mehmetçik Tertip Yaş Kütüğüne’ plaket çaktı.

Engelli askerler tören yürüyüşü sırasında ailelerine büyük gurur yaşattılar. Daha sonra ise silah sergisini gezen engelli askerlere askeri araçlar ve silahlar hakkında bilgiler verildi. Öğle yemeğini yemekhanede askerlerle yiyen engelliler, daha sonra terhis belgelerini aldı.