Demokratik taleplerimiz olmazsa dağa çıkarız

BDP'nin İstanbul'da desteklediği bağımsız adaylardan Altan Tan “ Demokratik taleplerimiz yerine gelmezse, dağa çıkmaktan başka yolumuz yok.” dedi.

Beyaz TV ekranlarında Latif Şimşek’in modere edip Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Dinamit’in bu hafta ki konukları CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ve BBP Genel Sekreteri ve milletvekili adayı Mustafa Destici’ydi. MHP ve CHP’nin masaya yatırıldığı programda, Destici Altan Tan “Dağa çıkarız dedi” deyince Altan Tan canlı yayına telefonla bağlanarak sözlerini yineledi.

BAŞKA YOL KALMAZSA, DAĞA ÇIKARIZ
Altan Tan, Kürt sorununun çözümü için yeni anayasada gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ederek “Ben şunu söyledim Kürtlerin istediği iki tane net şey var. Bir Türkiye’nin Avrupa kriterlerinde demokratik bir cumhuriyet ülkesi haline gelmesi. Bundan kastımız vatandaşın tanımı değişecek. Türk’tür yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak. Yada vatandaşlık tanımı yapılmaz. İki bu demokratik standartta Kürtçe ve başka dillerde eğitim serbest olur.Bu yeni anayasada olmazsa olmaz şudur. Dünya kriterlerine göre bir demokrasi. Yeni anayasada değiştirilemez maddeler olmaz. Eğer Türkiye benim dediğim gibi bir anayasa yapamazsa, biz Ankara’ya geldik, her türlü demokratik taleplerimizi ilettik. Olmazsa o zaman Kürtlere dağın yolundan başka bir yol bırakmıyorsunuz.” dedim. Ama bu işin çözüm yolu Ankara’dır, meclistir diye de söyledim.” dedi.

TARİH VERDİN
Mustafa Destici ise “Biz bu topraklarda et ve tırnak olmuşuz. Kürt kardeşim bir Kürt-Türk-Laz diye ayırt edemeyiz. Biz aynı secdeye baş koyuyoruz. Şunu söyledi dedi ki “15 Haziran’a kadar bu taleplerimiz yerine getirilmezse biz dağa çıkarız.” dedi.

ÇÖZÜM YOLU MECLİS AMA…
Altan Tan ise 15 Haziran gibi bir tarih vermediğini iddia ederek “Destici ile defalarca konuştuk. Ama meşhur bir laf var “Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur” çok net söylüyorum. Benim ağzımdan 15 Haziran lafı hiç çıkmadı. 15 Haziran günü seçim yeni olmuş, meclis bir şey yapabilir mi? Yeni bir anayasa yapılmazsa ve çözüm yolu kapatılırsa, bana başka bir yol kalmıyor.” diye konuştu.
Demokratik taleplerimiz olmazsa dağa çıkarız
HOCA EFENDİYE SAYGISIZLIK YAPMAYIZ
MHP’de yaşanan kaset skandalı ve Bahçeli’nin Gülen’i hedef alan sözleri hakkında düşüncelerini söyleyen BBP Genel Sekreteri ve milletvekili adayı Mustafa Destici “Onun ne söylediği gazetelerde yazıyor. Hoca efendi bu konuşmalara cevap verdi. MHP’nin Okyanus Ötesi’nden Fethullah Gülen’i kast etmediğini söyledi bazı arkadaşlar ama keşke bu konuda bir düzeltime yapılsaydı. O zaman hiç kimse böyle bir kanaat içinde olmazdı. BBP, Fethullah Hoca’ya MHP gibi saygısızlık yapmaz.” diye konuştu. Destici sözlerine şöyle devam etti;

EMEĞE SAYGI YOK
Programın diğer konuğu CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ise “Bugünkü CHP yönetiminin yapmış olduğu en büyük hata, CHP örgütlerini dışlamaktır. Bugün Abdullatif Şener’in Genel Başkan Yardımcılığını yapmış Bülent Kuşoğlu, o geliyor 5.sıradan aday oluyor, yıllardır partiye gönül veren İl Başkanlığı yapan Levent Gök 6. sıraya konuluyor..” şeklinde konuştu.

ÖRGÜT KÖLE OLDU

Yeni CHP’de emeğin hiçe sayıldığınI kaydeden Sayan “Bu mudur emek? CHP bu listeleri hazırlarken efendileri olmuştur, babaları olmuştur, örgütü de köle olmuştur. Bu örgüt kutsal bir örgüttür. CHP örgütü yüzde 4’lerden yüzde 28’lere getirdi. Diğer partiler yok oldu. Bütün bunlara rağmen CHP dimdik ayakta kalmıştır. Kimin sayesinde kaldı? Bülent Kuşoğlu’nun sayesinde mi kaldı?” dedi.

Deniz Baykal’ın yeniden gelen başkan olmasını istediğini söyleyen Savcı Sayan, Ak Parti’yi de başarılı bulduğunu sözlerine ekledi.

BEYAZ GAZETE