Kılıçdaroğlu'nun restine Erdoğan'dan jet cevap

Başbakan Erdoğan partisinin Manisa mitinginde muhalefet partileri CHP ve MHP'ye yüklendi. CHP'nin yeni milli şefinin Süleyman Demirel olduğunu hatırlatan Erdoğan, "O zat şimdi nerede CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. CHP o beyefendinin yedeğinde siyaset yapıyor. Ömrünü CHP ile mücadele ile geçiren o beyefendiye şimdi CHP sığınıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun restine Erdoğan'dan jet cevap
Başbakan Erdoğan Manisa'da bir de müjde verdi. Erdoğan, Manisa- İzmir arasına 2 tünel yapılacağını açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Benim karşımda televizyonda tartışmaya yüreği yetmez" restine Başbakan Erdoğan'dan jet yanıt geldi. Erdoğan, Manisa mitinginde, "Televizyona gel de konuşalım diyor. Dur bakalım sen amatör kümedesin daha. Süper Lig'de oynayanla amatör kümede oynayan bir olur mu? Sen daha çırak bile olmadın. Bu ahilik de var. Pabucu dama atılan çıraklar, birbirinin sırtını sıvazlar ustam demişler. Belli ki o da bir ahi" sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan, " Şimdi kol kola girdiler CHP, MHP, BDP ve medya kuruluşları. Ama hepsine de benim milletim 12 Haziran'da işçisiyle, memuruyla, çiftçisiyle hep birlikte cevabı sandıkta vereceğiz. Bunlar referandumda da birlikte olmadı mı? Hepsi biraraya geldi. Ah benim kardeşlerim ah. 40 Çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta etmez. Bunların bütün bu yaptıklarından sonra gelinen nokta ortada. Yüzde 58 ile benim milletim Evet dedi. Şimdi inşallah 12 Haziran'da bunu daha farklı bir şekilde tekrarlayalım. Durmak yok! Bunların hepsine meydan okuyorum. Eğer biz mutfağı geri götürdüysek bir dakika durmaz geri çekiliriz. Biz aldatan olmadık olmayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Türkiye, tarihine ve medeniyetlerine sahip çıkan bir ülke. Dünyanın neresinde olursa olsun mağdurun hakkını savunan bir ülke. Türkiye kendi savaş uçağını üreten bir ülke. CHP ve MHP nerdesiniz. Bunlar ancak nal toplar. Bu ülke milliyetçilik yapan değil pazarlayanlar var. Bu ülkede millliyetçilikten geçinenler var. Orhun abidelerini müze haline getirdik ve oralara asfalt yol yaptık. Milliyetçilik kafatasıyla değil gönül sevgisiyle olur. Biz Türkiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle boşnağıyla Yunus'un dileğiyle severiz ayrım yok bizde. Biz bu toprak üzerinde bir olduk bütün olduk. Bundan sonra da bereber yaşayacağız aramıza nifak sokmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Kanı gözyaşını gaminet bilenlerin oyunlarını 12 Haziran'da alt üst edeceğiz. İl il dolaşacağız sandıkları Ak Parti'yle patlatacağız.

BUNLAR ESKİYİ ÖZLÜYOR

Biz 74 milyonun partisiyiz. 3 Kasım 2002'de siz eksi Türkiye'yi elinizin tersi ile ittiniz. Ne vardı o zamanlar, siyasete musallat olmuş çeteler vardı. Çözüm üretemeyen bir siyaset vardı. O dönemde milletin hazinesine göz dikmiş virüsler vardı, yasaklar vardı, yolsuzluklar vardı. Geldik sizin hayır dualarınızla işte o dönemi kapattık. Ben size emekli bir siyasetçinin, bu ülkenin yıllarını heba etmiş 87 yaşına gelmiş ama hala elini eteğini çekmemiş bir siyasetçinin sözlerini hatırlatmak istiyorum. Kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Şunlar benim ifadem değil. 'Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum' diyerek bu ülkenin enerjisini tüketen birinden söz ediyorum. O siyasetçi diyor ki şimdi gençler bilmezler, hatırlatmakta fayda var. Bunu Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin duyması lazım. Bir de ikinci milli şefin duyması lazım. Diyor ki 'rejim düşmanlarının elebaşısı CHP'dir. Kim diyor, Demirel. Diyor ki CHP'nin köylüsüne vereceği sadece ızdıraptır. Bitmedi şu çok önemli ayakkabının yerini tekrar çarık alacaktır. Halk Partisi demek karanlık demektir, çarık demektir, kağnı demektir.

Diyor ki Halk Partisi devlete silah çekenin koruyucusudur. O zat diyor ki CHP iktidara gelirse ineklerin sütü kurur diyor.Bakın son bir hatırlatma 'CHP iktidar hırsı uğruna kendisini bir takım ipoteklerin altına sokmuştur' diyor. Bunları geçmişte kimin söylediğini hepiniz biliyorsunuz maşallah. O zat şimdi nerede CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. CHP o beyefendinin yedeğinde siyaset yapıyor. Ömrünü CHP ile mücadele ile geçiren o beyefendiye şimdi CHP sığınıyor. CHP'nin eski Genel Başkanı o zatı savunuyor. SHP'ye ne diyor yaprakları sararmış dökülmek üzere olan ağaç diyor. Bunu diyenler CHP'nin sararmış yapraklarına cansuyu vermek için yarışıyorlar. Kahramanmaraş olaylarından dolayı sen bu eski siyasetçiyi suçlamadın mı? BDP'nin Bağımsız Milletvekili çıkıp MHP'yi savunuyor. Terör örgütünün haber ajansı MHP'yi savunuyor. Ne oldu size sizi hangi güç biraraya getirdi. Sevgili Manisalı kardeşlerim. Bunlar eskiyi özlüyor eskiyi. Hep birlikte Türkiye'yi oraya götürmek istiyorlar. Çünkü oralardan besleniyorlar. Manisa bunlara 12 Haziran'da gereken cevabı vermeye hazır mı? Manisa çetelere kol kanat gereken hem CHP'ye hem MHP'ye gereken dersi verecek mi?

HEPSİNE MEYDAN OKUYORUM


Ben madenci kardeşimle ta 90'lı yıllarda birlikte çalışırken sen bizim SSK Genel müdürü iken anamızı ağlatıyordun ya. Doktor bizi inim inim inletiyordu. Hastanede tedavi olamıyorduk git muayenehaneye. Biz ne yapıyorduk. Soma'daki kardeşlerimz biraz iş bulsunlar diye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden buradan kömür alıyor fakir fukaraya dağıtıyorduk. O tecrübemizle yeni bir adım attık ve dedik ki fakir fukarayı yalnız koymayacağız. Türkiye'de nerede kömür ocakları varsa hepsini ayağa kaldıracağız. Ta Soma'dan tut Şırnak'a kadar çalıştırdık, kamyoncuları devreye soktuk ve fakir fukaraya kömür götürmeye başladık. Biz dertliyiz be! Bizim derdimiz var derdimiz. Bunlar hiçbir zaman köylünün yanında olamaz. Biz oluruz biz. Bunlar lafını yapar biz icraatını yaparız. Farkımız bu.

Aylardır YGS diyerek gençlerin hayallerini sömürdüler. Ne oldu. Yargı kararını verdi ve takipsizlik dedi. Usanmadılar gittiler yürütmeyi durdurma kararı istediler ne oldu reddettiler. Daha hangi yüzle çıkacaksın bu milletin karşısına. Bu gençleri sokağa dökmeye utanmadınız mı? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ama bununki yatsıya kadar bile yanmıyor. Geçen ne oldu bir TV programında YÖK'ü kaldıracağım dedi, çok ilginçtir 35 dakika sonra bedelliden alacağım parayı YÖK'e devredeceğim dedi. Ya hale bakın. Böyle bir kuyruklu yalan olur mu ya? 35 Dakika da mum sönüyor. Kim bu Kılıçdaroğlu. Onun için diyorum ki yürüyen yalan ararsanız o!

SEN DAHA ÇIRAK OLAMADIN


Şimdi kol kola girdiler CHP, MHP, BDP ve medya kuruluşları. Ama hepsine de benim milletim 12 Haziran'da işçisiyle, memuruyla, çiftçisiyle hep birlikte cevabı sandıkta vereceğiz. Bunlar referandumda da birlikte olmadı mı? Hepsi biraraya geldi. Ah benim kardeşlerim ah. 40 Çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta etmez. Bunların bütün bu yaptıklarından sonra gelinen nokta ortada. Yüzde 58 ile benim milletim Evet dedi. Şimdi inşallah 12 Haziran'da bunu daha farklı bir şekilde tekrarlayalım. Durmak yok! Bunların hepsine meydan okuyorum. Eğer biz mutfağı geri götürdüysek bir dakika durmaz geri çekiliriz. Biz aldatan olmadık olmayacağız. Bu iktidar 3Y ile savaşarak buraya geldi. Şimdi vatandaşlar istediği eczaneden ilacını alıyor mu? Yüzde 80 daha ucuz mu? SSK Genel Müdürü Bay Kemal senin dönemin mi iyi bu dönem mi iyi? Diyor ki TV'ye gelsin konuşalım. Ya sen dur bakalım. Sen amatör kümedesin da. Süper Lig ile Amatör Küme aynı olur mu? Dur bakalım sen daha çırak olmadın. Ya diyor sen diyor çıraklığı küçümsüyorsun. Biz 3 Kasım'da çıraklık dönemine başladık. Şimdi 12 Haziran'da ustalık dönemine başlayacağız. Biz de çıraklık eserlerimizi ortaya koyduk, kalfalık eserlerimizi ortaya koyduk. Şimdi de ustalık dönemine giriyoruz inşallah 2023'te de bunu taçlandıracağız. Sağlıkta 20 bin 500 aile hekimimiz var. Daha önce neden yoktu? Bu dünya yeni mi bulundu? Neden Bay Kemal SSK Genel Müdürüydün yapmadın bunu. Daha göstereceğim şeyler var.

Bütün bunlarla beraber şuanda Türkiye 16 noktada helikopterlerimiz var. Aynı şekilde şuanda 2 tane jet ambulansımız var onu da 5'e çıkartıyoruz. Deniz ambulanslarımız var. Denizin olduğu bölgelerde bunları yaptık. Güneydoğu Anadolu'da özellikle kar bölgelerinde 132 tane paletli kar ambulansı var. Bundan önce bunların hiçbiri yoktu. Daha da yapmaya devam edeceğiz. TOKİ ile 490 bin konut inşa ettik, 360 binini teslim ettik. Bunu 500 bine tamamlayacağız. şimdi yeni bir adım atıyoruz. Yoksul, hiçbir geliri yok evleneck değil mi 50 metrekarelik daire. Mobilyasını beyaz eşyasını koyuyoruz ama bedava değil. Ne yapacağız biz peşinatsız 100 TL taksitle, işini de bulacağız ve bunu ödemek suretiyle 20 yıl vade yapacağız. Bakınız bizden önce ulaşımda biliyorsunuz 79 yılda 6 bin 100 km bölünmüş yol yapılmıştı biz geldik 13 bin 600 km bölünmüş yolu 8 yılda yaptık. En uzak havaalanına 1 saatte ulaşabiliyorsunuz. Ondan sonra istediğin yere git.

Şimdi bir müjde. İzmir, Manisa arasında virajlar, yollar duble yaptık ama buna rağmen rahat değiliz sıkıntı var. Şimdi size ben müjde veriyorum. 2 Tünel açıyoruz. Bu malum Sabuncu Beri tüneli ve bu iki tünel bitince 15-20 dakikaya iniyor Manisa İzmir arası. Çünkü uzunluk, 5 km. Böyle bir tüneil yapacağız ve inşallah bu yıl içinde ihalesi bitiyor. İhale bittikten sonra da kazı çalışmaları başlayacak. Bir müjde daha Kuzey Ege Çandarlı limanının temeli atılıyor şimdi. Bu dünyanın en büyük limanlarından biri oluyor. Bununla özellikle Manisa, Denizli, Aydın, tabii ki İzmir hepsi buradan istifade edcek. İhracatta, ithalatta buradan rahatlıkla adımını atabilecekler. Biz bunları yaparız. Bunların böyle büyük düşünmesi mümkün değil. Bunlar böyle bol bol dedikodu üretsinler. Birşeye geliyorum şimdi. Manisa'ya gelen halk partililer, bildiri dağıtıyorlar bunlar daha önce asılan eserler diyorlar. Bunlar anlamazlar bilmezler. Bu tesislerin bir kısmı özel sektörün ek yatırımlarıdır bir kısmı sıfırdır. Hepsinin sicilleri olmasına rağmen kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş ya bunların da derdi bu.