Yeşilli’De ‘Her Çocuk Başarır Projesi‘ Hayata Geçirildi

Eğitimde fırsat eğitliğini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Her Çocuk Başarır Projesi‘ Yeşilli ilçesinde uygulamaya girdi.

Eğitimde fırsat eğitliğini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Her Çocuk Başarır Projesi‘ Yeşilli ilçesinde uygulamaya girdi.

    Akranlarından geride kalmış, eğitim sürecinde sorun yaşayan veya yeterli derecede başarılı olamayan çocukların özgüvenlerini arttırmak ve başaracaklarına olan inançlarını yeniden yeşertmek için Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun katılımıyla başlatılan “Her Çocuk Başarır” Projesi Yeşilli ilçesinde uygulamaya konuldu.

    İlk aşamada pilot yerler olarak seçilen 27 ile bağlı 46 ilçede toplam 146 okulda hayata geçirilen proje, başarılı olması durumunda önümüzdeki dönemde ülke genelinde uygulanacak.

    Her Çocuk Başarır Projesi‘nin Milli Eğitim Bakanlığı‘nın önemli projelerinden biri olduğunu belirten Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Yaşar, öğrencilerin başarılı olacaklarına dair inancı yeniden kazanmaları için hazırlanan projeyle, akranlarıyla eşit koşullarda eğitimlerini sürdüreceklerini söyledi.

    Her çocuğun öğretim hayatından kopmaması ve başarması için ikinci bir şans daha bulacağını ifade eden Yaşar, "Bir lise ve bir ilköğretim okulunda olmak üzere iki okulda beş ayrı branşta proje yürütülüyor. Öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ve eğitim kalitesini yükseltecektir.” dedi

    Proje kapsamında, İlköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin yeterliliklerinin belirlenmesi için çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Yaşar, ”Belirlenen yeterliliklere ulaşamayan çocuklara yönelik bireysel önlemlerin alınması ve birebir destekleme programlarıyla her çocuğun belirlenen yeterlilikler düzeyinde eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanmasının sağlanması hedefleniyor. Projenin uygulanması sırasında öğrencilerin başarısızlığına etki eden faktörler çok yönlü çalışmalarla tespit edilecek ve başarının artırılmasına yönelik birebir destekleme programları uygulanacak.“ şeklinde konuştu