Uzunçarşı‘da Zemin Döşeme Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından başlatılan Uzunçarşı Rehabilitasyon çalışmasında taş kaplama işi önceki akşam başladı.

Uzunçarşı‘da Zemin Döşeme Başladı
Uzunçarşı‘nın altyapısını yeniden ele aldıklarını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “ilk etapta başlattığımız altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu kapsamda Uzunçarşı‘da yağmursuyu, kanalizasyon ve içmesuyu şebekelerini elden geçirdik. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından da önceki akşam zemin kaplama çalışmalarına başlandı” dedi.

Çarşı esnafının sıkıntı yaşamaması için çalışmaların gece devam ettiğini kaydeden Rüstem Keleş, “Bir ay içerisinde tamamlamayı planladığımız çalışmamızda zemin kaplama işini de kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. 2000 metrekarelik bir kaplama çalışmamız olacak. Andezit taşı ile kaplayacağımız Uzunçarşı‘da ayrıca engelli vatandaşlar için özel bir taş kaplaması da yapıyoruz” diye konuştu.

Rüstem Keleş ayrıca Uzunçarşı‘nın zeminin de kullanılan taşın Anıtlar Kurulu‘nun kararıyla tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA